Stranica: 1/2.

Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 20 Dec 2014, 16:29
od Webmaestro
Slobodno i sa ponosom mogu napisati da je ovo najdetaljnija literatura do sada za sve one koji žele da nauče ili usavrše tehniku sviranja NARODNE MUZIKE na harmonici. To su potvrdile i mnogobrojne kolege harmonikaši koji imaju ovu knjigu. Sa ovom knjigom želja mi je bila da podelim svoje znanje i iskustvo što se tiče narodne muzike i da to bude dostupno svima. Obradjene su konkretne teme kao što su tehnika sviranja, pravila prstoreda, ukrašavanje (trileri), ritmovi i sviranje basova itd. Sve ovo obradjeno je na detaljan i studiozan način kroz tekstove i objašnjenja, praktične primere i vežbe.
Pored toga tu su i notni zapisi za 31. kolo sa Balkana sa zabeleženom celokupnom ornamentikom i detaljnim prstoredom iznad svake note kako glavne melodije tako i ukrasnih nota.
Knjigu možete naručiti putem maila: muzikaharmonike@gmail.com

slika

note/

Re: Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 26 Dec 2014, 09:09
od Acika
Mogu sve ovo samo da potvrdim. Ja dok nisam kupio ovu knjigu sam prosao odiseju sa ljudima kod kojih sam do tad uzimao casove. Vec sam bio na najboljem putu da dignem ruke od svega. Medjutim sada znam da cu izgurati do kraja i da ne moze nista vise da me zaustavi. Zahvaljujuci coveku sposobnim koji je napisao skolu narodne muzike za harmoniku.

Srecno :svirac:

Re: Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 22 Jan 2015, 12:56
od cupavac
Također mogu potvrditi ovo što je naveo autor knjige.
Zaista, za svaku preporuku. :svirac:

Re: Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 30 Jan 2015, 15:58
od magicyzy
Ajde da i ja nesto napisem o knjizi :D

Nakon neizvjesnog iscekivanja kada cu napokon dobiti knjigu (zadrzali njemci knjigu na carini :x hebem im misa) napokon sam dobio knjigu i moram reci da sam odusevljen.
Zasto?
Pa zato sto je gospodin Veselinovic zaista uspio napraviti knjigu, koja ce zadovoljiti sve "interesne skupine"- od pocetnika do iskusnih harmonikasa zeljnih novih znanja.
Zbog toga bi po meni ova knjiga trebala biti obavezna literatura za sve koji se bave narodnom muzikom.

:svirac: :svirac: :svirac:

Re: Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 01 Feb 2015, 14:32
od harmonikaš_ivan
Čitajući ove komentare, vezi knjige..čini se da ću i ja naručuit knjigu..
Pošto sam presto ić na na sate kod svog prof, mislim da će mi ova knjige pomoći da unaprijed svoju svirku, da ju usavršim i da naučim mnogo toga...

Re: Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 11 Mar 2015, 13:01
od siwasupercobra
Naručio sam knjigu i mogu je svakako pohvaliti i preporučiti svima. Odlične predvježbe za jačanje prstiju i sviranje trilera, objašnjena ritmika, od četvrtinskih ritmova do osmina i šesnaestina.
Također sva kola su notirana sa pravilnim prstoredom i ukrasima.
Hvala za trud gospdinu Vladi što je napravio jako dobru knjigu.

Re: Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 11 Mar 2015, 13:13
od Webmaestro
Hvala svima koji su i ovde ostavili svoj komentar o knjizi. Kao što sam već napisao, želja mi je bila da sa ovom knjigom dam doprinos u popularizaciji naše narodne muzike koja je u muzičkim školama i u ostaloj literaturi nepravedno zapostavljena. Drago mi je da sam uspeo u tome :svirac:

Re: Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 11 Mar 2015, 19:47
od Milke
Dali vrijedi uzimat knjigu ako sam totalni pocetnik? jesu li tu samo kola ili vjezbe itd.

Re: Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 11 Mar 2015, 20:51
od Webmaestro
Pored notnih zapisa kompletnih kompozicija sa Balkana, tu su i detaljna objašnjenja za sve elemente koji su bitni za izvodjenje narodne muzike. Jedini preduslov za savladjivanje kompletnog materijala iz knjige je da imate barem osnovno poznavanje čitanja nota, jer pored tekstova i slika tu su i notni primeri i vežbe.

Re: Knjiga "ŠKOLA NARODNE MUZIKE za harmoniku"

Objavljeno: 11 Mar 2015, 21:38
od skylionM
Iako sam u više navrata, ovde na forumu i šire, pohvalio notne zapise mog prijatelja Vlade Veselinovića, sada sam video temu i moram da se uključim :-)
Nevezano što autora poznajem lično i smatram ga odličnim muzičarem i kvalitetnim čovekom, apsolutno nisam subjektivan kada kažem da su njegovi zapisi narodne muzike najbolji koje sam ja imao. Završio sam muzičku školu davne 1989, tada bih dao dukate za ovakvu literaturu, a imao sam samo šture zapise, par zbirki koje su vredele ali nisu bile zapisane sa svim trilerima, stare ploče i kasete i svoje uvo.
Imam sve četiri PDF sveske Vlade Veselinovića, i sve su odlične, ali se u ovoj knjizi posebno vidi trud i želja autora da onaj ko ima knjigu zaista nauči da svira, a to nisam do sada osetio ni u jednoj zbirci nota....prosto rečeno, veoma nesebično napisana knjiga.

Bravo Vlado i pozdrav!