Oni imaju talenat

Sve u vezi harmonike i muzike što ne spada u gornje podforume.
Avatar
Webmaestro
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 1340
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Oni imaju talenat

Post od Webmaestro » 05 Mar 2012, 14:04

05. Mart 2012. / telegraf.rs

ONI IMAJU TALENAT: Mlada guslarka i njen brat osvojili 100.000 evra!

Nikola i Bojana Peković iz Kraljeva osvojili publiku i vrednu nagradu svirajući tradicionalnu muziku na guslama i harmonici

slika

Brat i sestra, Nikola i Bojana Peković iz Kraljeva, pobednici su treće sezone takmičenja “Ja imam talenat”. Ovaj mladi duet osvojio je srca publike svirajući tradicionalnu muziku na harmonici i guslama. Osim nagrade u iznosu od 100.000 evra, Pekovići su osvojili i šansu da se profesionalno afirmišu.

Pekovići su u finalu takmičenja spojili gusle i harmoniku i izveli kompoziciju “Igrale se delije” na jedan sasvim drugačiji način. Pre izlaska na scenu rekli su da nemaju tremu i da žele da pokažu sve što znaju. Oduševili su publiku, koja je velikom većinom glasova odlučila da upravo oni “imaju talenat”.

- Hvala svima koji su sve ovo vreme bili uz nas i hvala onima koji su glasali večeras, divnoj publici i gledaocima. Presrećni smo, ne možemo da verujemo da se ovo nama dešava. Jedan deo nagrade sigurno ćemo dati u humanitarne svrhe jer u pitanju je velika svota novca, a ono što za nas može biti luksuz nekome može značiti mnogo – izjavili su pobednici, koji će veliku proslavu napraviti po povratku u Kraljevo, a nakon direktnog prenosa sa ostalim takmičarima su se zaputili u klub “Soho Republic” da se svi zajedno zabave i proslave završetak takmičenja.

Drugoplasirana je Emilija Đonin iz Vršca, koja je otpevala stari hit grupe “Animals”, “River Deep, Mountain High”. Iako je Emilija skromno rekla da joj pobeda nije važna, ova 11-godišnja Vrščanka opčinila je sve prisutne u studiju i pre svega se dobro zabavljala.

- Uvek može bolje – bila je saomokritična Emilija.

Finalno veče otvorio je Marko Milanović u pratnji svojih prijatelja vokalne grupe “Konstantin” i izveo čuvenu napolitansku pesmu“Povratak u Sorento”.

- Malo je reći da sam zadovoljan i drago mi je što su me prvo moje kolege izgrlile. Nadam se lepom plasmanu, a to ne mora da bude i prvo mesto – rekao je Marko posle nastupa.

Njegov plasman jeste bio lep, jer je osvojio treće mesto.

(M. S.)Odgovori