Stranica: 1/1.

  ШАБАН/SABAN

Objavljeno: 20 Feb 2019, 22:57
od sampionce
Da li je moguce da jos nema komentara?

Molio bih cenjene kolege da podele iskustva / komentare / misljenja...
Ovaj velikan je zasluzio VELIKI prostor i ovde!

Slava mu!

Re:   ШАБАН/SABAN

Objavljeno: 21 Feb 2019, 13:16
od accordionist
Vecna mu slava! Mogu samo reci da takvih pevaca se nikada vise nece roditi.. :(

Re:   ШАБАН/SABAN

Objavljeno: 21 Feb 2019, 15:01
od Koca
Laka mu zemlja!
Saban ce vecno biti ziv, jer su mu peme vecite, ostavio je jak pecat narodnoj muzici. Predlazem da se podsetimo njegovih hitova ali ne svih nego onih koji leze u nama. Krenucu prvi pa ko zeli moze se pridruziti.
Pesma : Ma ko si ti.

Re:   ШАБАН/SABAN

Objavljeno: 21 Feb 2019, 15:23
od paponja
Sa vjescu o smrti Sabana Saulica mnogi su ostali bez teksta,tuga je pregolema,a i gubitak veliki za sve koji su ikad culi barem jednu Sabanovu pjesmu.
Pokoj mu vjecni,pocivao u miru!

Zavolješe se jednom dva galeba bela u crnoj noći te joj on obeća da će ona zauvijek biti njegova srna malena i da je jedino ona od anđela stvorena. Dok su se šetali, shvati on da je jedino s njom njemu sreća obećana i pozva je da dođe da ostare zajedno. Ona razmisli, pa mu reče da je možda voli lažno i da će razmisliti da dođe sutra, međutim, on odgovori: "Noćas mi se s tobom spava".

I tako, stigoše oni pred vrata lepih dana njegovog detinjstva, otvoriše ih i javiše se njegovim roditeljima riječima: "Kako si majko, kako si oče". Kad ga majka upita o djevojci koju je doveo, on joj reče: "To je moja Bojana, moja tajna želja.", te se okreni Bojani i reče joj: "Hvala ti za ljubav, danima te čekam."

Idućeg jutra on ispriča svima kako je u snu sanjao neku ženu s dečakom što sanke vuče i reče joj da je zamišljao nju umesto te žene kako se igra srećna ispred njihove kuće.

Dogovoriše oni svadbu, a u selu već pričaju da je njihova ljubav identična onoj kad je Milicu Stojan nekoć voleo, te da je on baš nju odabrao međ' hiljadu žena. I tako, jedno jutro iz bašte njene ga zovu šadrvani, svadba je. Zaista, postade ona kraljica njegovog srca, a on prestade biti kralj boema i postade sultan na prijestolju sa najlepšom ženom vremena svih.

I tako, život proživješe, nekad se i posvađaše, ali uvijek su pružali ruke pomirenja, te na kraju i ostariše zajedno. S namerom su obilazili velike gradove, hodali balkanskim ulicama, gledali bele narcise kako venu, upoznali i Cvetu i Mihajla, sve dok ne dođe tužni čas rastanka.

Odletio je njen Šaban, njena golubica bela. Dok je tražila utjehu, njegova ljubav koja mu je bila čitav život k'o gitara, dušu ispusti, a bog ih na kraju opet sastavi.

Počivaj u miru, legendo.

Re:   ШАБАН/SABAN

Objavljeno: 21 Feb 2019, 19:15
od dugmetarac78
Otvor'te se andjeoska vrata, otvor'te se za još jednog brata.
Ne želim da prihvatim da Šaban nije živ, jer dok ja živim za mene će biti živi i on i Mića Nikolić, samo su sad na nekom sigurno boljem mestu. Jer uz njihovu muziku, (tu je naravno i legenda Mirko Kodić koji je Bogu hvala živ), ja sam odrastao vežbao svirao njihove pesme, pa i plakao uz njih.

Re:   ШАБАН/SABAN

Objavljeno: 22 Feb 2019, 07:57
od Koca
Spoj Sabana i Mice je neponoviv, samo se nisu trebali spojiti na tamo nekom drugome svetu. U jednom trenutku pokazali su ste je:

"LJubavno ludilo",

pricali o sreci :

"Bog delio svima srecu, gde smo bili ti ja","Koliko ti srece zelim" ," Pustite je neka zivi, neka zivi zivot svoj"...

Re:   ШАБАН/SABAN

Objavljeno: 22 Feb 2019, 20:01
od Dallape 1960
Vecna slava kralju jednom, jedinom i neponovljivom. :roll: Hvala mu na svakoj snimljenoj pesmi, i svakom ispevanom stihu, kroz njegove pesme sam ziveo, i od njegovih pesama sam ziveo. Ako ti se svaki kolega pokloni, i svako ko malo sluha ima kaze da si najbolji ja mislim da je to dovoljno.. Pocivao u miru.