Stranica: 1/2.

Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 16 Nov 2013, 16:15
od alibaba40
Evo dragi moji Forumasi jos jedan dokaz koliko se voli ovaj instrument.Vjerujte i meni su suze skoro potekle,ali da nebi puno palamudio pogledajte pricu do kraja.

http://youtu.be/oTtQ8Dr84jk

Re: Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 22 Nov 2013, 11:58
od skylionM
I ja se vezujem za stvari, ali ova harmonika je ovom čoveku više od toga...sad živi u inostranstvu, a harmonika nosi uspomenu na zapaljenu kuću i mladost, kada je verovatno imao 20tak godina....to je teško i emotivno u ovoj priči, pored očigledne ljubavi prema harmonici.

Super priča, hvala za link, pozz

Re: Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 09 Jan 2014, 19:23
od alibaba40
Nema na cemu Skylon znaci i tebe je dirnula ;)

Re: Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 20 Jan 2014, 20:02
od surbatovic.a
Veoma me je dirnula ova prica, emocije na vrhuncu, a harmonika je prava ljepotica, originalni primjerak iz Castelfidada. :svirac:

Re: Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 21 Jan 2014, 09:03
od cupavac
surbatovic.a je napisao:, originalni primjerak iz Castelfidada. :svirac:
Valjda iz Stradele?! :depkvk:

Re: Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 21 Jan 2014, 09:41
od dugmetarac78
Nevezano sa pričom koja je stvarno emotivna, i ko voli taj instrument sigurno nije mogao ostati ravnodušan, al ja mislim koliko sam video, da ta harmonika nije ni iz Stradele niti iz Castelfidarda, nego iz Srbije, Tj. dobar RR.

Re: Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 08 Apr 2014, 20:34
od surbatovic.a
Nijesam vjerovatno napisao tacno po mom misljenju porijeklo ovog modela harmonike, mada to nije ni tema ovog posta, samo bih ponovio da je ova prica veoma emotivna a i harmonika izgleda dobro.

Re: Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 31 Okt 2014, 12:09
od Harmonikašica Ivana
Ovaj video sam vidjela davnih dana i probudio je nekakve čudne osjećaje u meni. One za koje nisam ni znala da postoje. Imam i ja priču sa dvjema izgubljenim, točnije ukradenim, harmonikama. Točnije, nije moja priča nego priča moga oca zbog kojeg sam taj instrument toliko i zavoljela. Ovaj video me nadahnuo da krenem u potragu za njegovim harmonikama. Nije bilo lagano. Naišla sam na puno sprdanja i neodobravanja. Rijetki su oni koji su me podržali. Raspitivala sam se po internetu ali mi nitko nije dao konkretne informacije. Jedino se na ovoj stranici nisam raspitivala. Nakon godinu dana pokušaja traženja sam izgubila nadu i prestala sam. Jednostavno rečeno čini mi se da je nemoguće. I sami znate da je nama harmonikašima harmonika život. A ja sam svom ocu htjela vratiti njegov život. Njegovu prvu harmoniku koju je sam zaradio. Izgleda da neću uspjeti..

Re: Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 31 Okt 2014, 13:05
od cupavac
Ako imaš, bilo bi dobro da postaviš slike harmonika koje su ukradene, a i vrijeme i mjesto nestanka, barem okvirno..

Re: Izgubljena Harmonika

Objavljeno: 31 Okt 2014, 16:44
od Harmonikašica Ivana
Slika nažalost nemam. Bile su dvije: Melodija Tosca 3 i Dallape supermaestro. Bile su u obiteljskoj kući u jednom selu u Slavoniji i ukradene su za vrijeme Domovinkog rata, kada se bježalo iz sela, to je bio 9. mjesec 1991.