zasto je ukinut folder mp3 muzika za harmoniku?

Pravila foruma, predlozi, sugestije i kritike, uputstva za rad na forumu i slično.
ivanvla
Nema harmoniku
Postovi: 6
Učlanjen: 31 Jan 2014, 09:29

zasto je ukinut folder mp3 muzika za harmoniku?

Post od ivanvla » 14 Feb 2014, 10:40

Da li neko zna zasto vise nema dela u kojem smo postavljali i skidali muziku mp3 download za harmoniku....ili je negde premesten pa ja nemogu da gA nadjem..gde je ta arhiva i kolekcija pozdrav ivke :jdishddf: :jdishddf: :jdishddf:gandraluka
Nema harmoniku
Postovi: 1
Učlanjen: 05 Okt 2013, 10:08

Re: zasto je ukinut folder mp3 muzika za harmoniku?

Post od gandraluka » 10 Okt 2014, 13:41
Avatar
Webmaestro
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 1347
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Re: zasto je ukinut folder mp3 muzika za harmoniku?

Post od Webmaestro » 15 Nov 2014, 13:18

Radi se o tome da kada je neko mnogo dobar u nečemu što radi, odmah se nadje neko kome to zasmeta. Kada se radi o mp3 arhivi, to je zasmetalo nekim drugim muzičkim forumima. U suštini, postavljanje linka za download bilo kakve mp3 muzike se vodi pod piraterijom, ali i sami pogledajte koliko toga ima na internetu i da li to neko kontroliše. Osim toga, na Forumu MuzikaHarmonike je postavljana isključivo stara muzika još sa gramofonskih ploča i kaseta koja odavno nije u prodaji. Čak su mi par puta i pojedini autori te muzike tražili da li može da se nadje neka njihova kaseta u mp3 formatu, jer su kasetu sa muzikom (koju su oni snimili) davno zagubili. Kada sam već spomenuo neke druge muzičke forume, bilo je slučaja da neko ko je poslat sa tih stranica (ili možda i sam vlasnk sajta) se registrovao na naš Forum i sa uvredljivim komentarima pokušao da unese lošu atmosferu. Za sada neću napisati o kom sajtu i o kom članu se radi, ali ako se to opet desi obelodaniću to.

A sada o jednoj sličnoj temi: notni zapisi. Stariji članovi se sećaju da je na Forumu MuzikaHarmonike postojala velika kolekcija notnih zapisa za besplatno skidanje. To je lepo funkcionisalo sve dok ja nisam počeo da se bavim izdavanjem muzičkih knjiga i notnih zbirki sa mojim zapisima. Inače sam po prirodi skroman čovek, ali ovaj put moram da kažem da su moji notni zapisi zahvaljujući besprekornom kvalitetu izazvali veliko interesovanje medju muzičarima, čak i medju mnogim priznatim umetnicima kod nas i u svetu! Taj kvalitet koji sam pružio sa mojim notnim zapisima zasmetao je nekome ko se takodje bavi time ali na jedan amaterski i neprofesionalan način, pa praktično pre nego što sam se pojavio nije imao konkurenciju. O tome šta je dalje bilo već sam pisao na jednoj drugoj temi ovde na Forumu.
Takodje još jedno moje iskustvo vezano za notne zapise: kada sam uradio notni zapis za "Tanino oro", zvao me Bata Kanda lično telefonom da mi kaže kako to ne smem da radim. Da su muzičari neki bolji ljudi, zvali bi me da mi zahvale na tome što sam njihovu muziku preneo na papir da ostane i u tom obliku za buduća pokolenja. Sve mi se čini da tu smeta to što sam i ovo kolo zapisao do najsitnijih detalja, sa svim tajnama starog majstora. Vidim ima na internetu i drugih notnih zapisa za kola ovog harmonikaša, ali oni su očigledno neinteresantni jer je u pitanju površno zabeležena muzika. Ovo je samo jedan primer iz mog iskustva, a ima ih još, pa možda ću jednom i to da podelim sa vama.

Tako stičem utisak koliko je ogromna sujeta u muzičkom svetu, pa čak i kada su u pitanju profesionalci. Ja sam samo jedan veliki zaljubljenik u harmoniku, otuda sam napravio i ovaj jedinstveni sajt koji okuplja harmonikaše da podele svoje znanje i iskustva. Ne tražim nikakvo priznanje za to, ali mislim da ne zaslužujem da na mail dobijem poruku u kojoj se otprilike kaže: "... a da ne spominjem kakvim se stvarima vaš sajt bavi...". Kakvim se to stvarima bavi ovaj sajt osim što promoviše harmoniku i harmonikaše???

Sve u svemu, nikada neću odustati od svega što radim, samo ću se truditi da u svemu budem još bolji, a one koje jede sujeta želim da ih pojede što pre.

Vlada VeselinovićAvatar
Administrator
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 132
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Re: zasto je ukinut folder mp3 muzika za harmoniku?

Post od Administrator » 21 Mar 2015, 18:38

Sto se podforuma sa notnim zapisima tice: OBAVEŠTENJE: Podforum "Notni zapisi"Odgovori