Milan Nikolic

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 508
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Milan Nikolic

Post od accordionist » 18 Jan 2012, 20:48

slika

(Jedan deo teksta preuzet sa Vikipedije a drugi sa Facebook fan stranice Milan Nikolic Music)

Milan Nikolić (2. jul 1979, Jagodina) je profesionalni harmonikaš koji je zajedno sa Markom Konom predstavljao Srbiju u polufinalu Pesme Evrovizije 2009. u Moskvi.
Harmoniku je počeo da svira sa sedam godina. Osnovnu školu je završio u Svilajncu, a nižu i srednju muzičku u Pančevu. Diplomirao je na muzičkoj akademiji u Parizu.
Kon i Nikolić su pobedili na nacionalnom izbornom takmičenju (Beovizija 2009) sa pesmom „Cipela“. Na Pesmi Evrovizije 2009. u Moskvi, zauzeli su 10. mesto u drugoj polufinalnoj večeri, i nisu se plasirali u finale.

Milan Nikolic svoj prvi veliki javni nastup imao je u polufinalu pesme evrovizije 2009. godine u Moskvi gde je sa Markom Konom predstavljao Srbiju sa pesmom - Cipela. Muzicar i profesionalni harmonikas, jedan od retkih na domacoj muzickoj sceni koji je master studije zavrsio na Konzervatorijumu u Parizu (odsek harmonika), ovih dana u Srbiji, ali i u svetu promovise Balkan Beat zvuk.
Nakon nastupa na takmicenju "Lakih nota"( Eurovision Song ), konacno je zavrsio i svoj prvi album. Svetske izdavacke kuce pokazale su veliko interesovanje za njegov rad pa se tako u izdanju nemackog "Clubstar Records"-a na svetskom trzistu u aprilu mesecu pojavila kompilacija "Balkan World" sa 17 pesama, medju kojima se nalazi i hit singl "Milioni" sa prvog albuma koji potpisuju Milan Nikolic & Balkan Beat Orchestra.
Domaca publika vec je u prilici da na radio i TV stanicama slusa numere "Jurim, zurim" i "Milioni" koje su za kratko vreme postali hitovi. Album u Srbiji je izasao za "Grand Produkciju" pa ce ljubitelji ovog zvuka bili u prilici da preslusaju sve pesme sa albuma. Milan Nikolic & Balkan Beat Orchestra pored velikog broja nastupa ovih dana, polako zapocinju i rad na novim pesmama koji ce se pojaviti na drugom albumu.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FpPBqaALXFo[/youtube]Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 508
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Milan Nikolic

Post od accordionist » 18 Jan 2012, 21:01

Tezgarosko izdanje :svirac:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mOXHMT2G-Qs[/youtube]


Jedan stari snimak iz 95-te godine:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PG4PsX3mGMs[/youtube]Odgovori