Nenad Milanović Pegi

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 508
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Nenad Milanović Pegi

Post od accordionist » 13 Mar 2012, 23:45

slika


Datum i mesto rođenja: 20.04.1966. u Kragujevcu.
Oženjen je, ima tri sina (Predrag, Bojan, Marko).
Nenadov otac Kire bio je jedan od najboljih harmonikaša 70-tih godina prošloga veka. Svi su voleli da ga slušaju i da uče od njega, pa je imao i veliki broj svojih učenika kojima je držao časove harmonike. Pegi je bio veoma mali kada je osetio veliku ljubav prema harmonici. Baš iz tog razloga gledajući kako njegov otac pokazuje drugima da sviraju javila mu se želja da i on bude harmonikaš. Međutim, otac je bio oštro protiv toga. Voleo je da Nenad završi školu i fakultet i da se nikad ne bavi muzikom. U to vreme Jugoslavijom je žario i palio legendarni Jovica Petković koji je postao uzor Nenadu Milanoviću, naravno pored njegovog oca. Ma koliko je otac bio protiv harmonike, toliko je Pegi bio uporan da uradi nešto u životu i postane harmonikaš. Još kao mali – priseća se Pegi: ”Uključim crno – beli televizor, sednem još u pet sati i čekam da festival ”Ilidža” počne. Iako je planiran početak u osam, ja poranim da ne bi zakasnio.”


U svojoj 16. godini od roditelja Pegi je dobio na poklon harmoniku i tada već počinje da svira. Upisuje i gimnaziju koju je završio kao vrlo dobar đak, iako je imao problema što je uvek dolazio nenaspavan na prepodnevnu nastavu. Razlog je bio, naravno – tezge.
- Posle završene gimnazije upisuje Pravni fakultet, po želji roditelja i posle četvrtog ispita napušta i počinje profesionalno da se bavi muzikom. Svirao je od Makedonije do Nemačke, a novac mu nije bio uvek u prvom planu.


1995. godine je osnovao svoj narodni orkestar. Od tada do danas sa orkestrom je zabeležio preko 250 humanitarnih koncerata, čime se ponosi.


1996. godine snimio je CD sa narodnim kolima za svoju dušu i objavio za Jugodisk. To je bio prelomni trenutak u njegovoj karijeri da počne da radi studijski, da se bavi aranžmanima, kompozicijama i izvođenjem. Preko 200 pesama je snimio.


2004. je u Sokobanji postao prva harmonika Jugoslavije.


Izvor: kragujevcani.com


phpBB [video]pobednik2008acak
Nema harmoniku
Postovi: 2
Učlanjen: 17 Avg 2011, 15:48

Re: Nenad Milanović Pegi

Post od pobednik2008acak » 16 Mar 2012, 23:28

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a sta bese 2008!!!!!!!!!!!!!!Odgovori