Jovan Pavlović

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Avatar
VPValter
16 basova
16 basova
Postovi: 20
Učlanjen: 20 Dec 2012, 01:55
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Jovan Pavlović

Post od VPValter » 20 Dec 2012, 19:02

slika


http://jovanpavlovic.com/

Jovan Pavlović je rođen 1975 u Beogradu, školovao se i živi u Norveškoj. Studirao je na klasičnoj akademiji u Trondheimu, bavi se i komponovanjem i vrstan je improvizator.
Njegova muzika bi mogla da se okarakteriše kao World Music sa snažnim uticajem jazza i balkanske muzike, i to u velikoj meri bugarske, zahvaljujući njegovom prijateljstvu i saradnji sa Petrom Ralčevim, legendom bugarske narodne muzike.
Može se reći da je Jovan svojevrstan ambasador balkanske muzike u kulture u Norveškoj i Evropi. Jedan je od najcenjenijih harmonikaša i kompozitora u Norveškoj, a 2010. je izglasan za muzičara godine.

Zajedno sa organizacijom Tutti pospešuje saradnju i zbližavanje muzičara sa raznih podneblja organizovanjem raznih seminara, radionica, koncerata (na jednom od kojih sam imao priliku da ga upoznam) - http://www.tuttiserbia.rs/o-nama/

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YyXLdtxlfB4[/youtube]


Carpe noctem

Odgovori