Stranica: 1/1.

Jovica Djordjević

Objavljeno: 22 Nov 2010, 00:08
od micha56
Jovica Djordjević

slika

Harmonikaš Jovica Đorđević naselio se u Beč, gde od septembra prošle godine predaje na bečkom Konzervatorijumu "Gustav Maler".
Mladi magistar harmonike, koji je u Kijevu završio muzičku akademiju u rekordnom roku, kao i kasnije magistraturu, i to sa ocenom 10, trebalo je, kako je najavljivao pre dve godine da se iz Jugoslavije preseli u Nemačku, gde je imao odlične ponude.
Naime, muzička akademija u Minhenu ponudila je Đorđeviću mesto profesora, ali uz uslov da nauči jezik. Poveden idejom da se seli u Minhen, on je sa suprugom krajem 2001. došao u Beč da uči nemački jezik. Tu je od Konzervatorijuma "Gustav Maler" dobio odličnu ponudu, koju je kasnije i prihvatio.
- Akademija u Minhenu ostala je aktuelna i dalje. Moguće je da ću tamo prihvatiti da budem gostujući profesor - rekao je Đorđević, mag na harmonici, koji na svom instrumentu svira 32 tona u dve sekunde.
Na bečkom Konzervatorijumu on je već dobio brojne pohvale. Tako je nedavna inspekcija Ministarstva obrazovanja Austrije, nakon posete Konzervatorijuma na kojem predaje, posebno pohvalila našeg harmonikaša, koji odlično uči decu koja su se odlučila za harmoniku.
NJegovi štićenici svoje znanje dokazuju i na takmičenjima. Tako će 23. februara jedan njegov đak učestvovati na takmičenju u Beču, gde, kako ističe Đorđević, sigurno treba da osvoji jednu od nagrada.
Pošto je repertoar našeg harmonikaša jako velik i on svira sve - od klasične do narodne muzike, on je odlučio da u okviru svog Konzervatorijuma oformi jedan razred za folklornu muziku.
U okviru tog razreda on bi predavao muziku sa Balkana, što je veoma zanimljivo za naše buduće talente koji žive u Beču.
Re: Jovica Djordjević

Objavljeno: 29 Jun 2011, 15:30
od Dallape 1960
Vanzemaljac kada je harmonika u pitanju.. :svirac: bez komentara..

Re: Jovica Djordjević

Objavljeno: 17 Okt 2011, 19:41
od BOBAN-POLJANA
Za Jovicu nemam reci, svaka cast... :jdishddf: :svirac:

Re: Jovica Djordjević

Objavljeno: 16 Dec 2011, 18:19
od Fado
Izgleda da ovaj ima sanse na zapadu :D

Re: Jovica Djordjević

Objavljeno: 13 Feb 2012, 01:55
od MihajloZagor
Auh... Ovaj covek ubija!

Re: Jovica Djordjević

Objavljeno: 13 Feb 2012, 22:02
od Bata Kanda 73
No comment! Ne da ima sanse na zapadu Fado druze nego je autoritet tamo negde na zapadu!Covek je genije! :svirac: :jdishddf:

Re: Jovica Djordjević

Objavljeno: 25 Jan 2019, 18:05
od paponja
Magistar Jovica Djordjevic nesto na klavirnoj
https://www.youtube.com/watch?v=nj_WriK-vLQ

Re: Jovica Djordjević

Objavljeno: 25 Jan 2019, 18:08
od paponja
A evo nesto svjetsko na dugmetari
https://youtu.be/qu0xizAZykk