Sandra Milosevic

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 489
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Sandra Milosevic

Post od accordionist » 03 Nov 2011, 12:49

Muzička biografija Sandre Milošević
Tekst: Srpska Izvorna Muzika

slika

U današnjem vremenu kada vladaju novac i moć, a umetnost sve više gubi na značaju, veoma je mali broj mladih muzičara koji svoj talenat nisu podredili nekvalitetnoj “komercijalnoj” muzici.U tu malu grupu zasigurno spada Sandra Milošević koja svojom harmonikom neguje i čuva bogatu riznicu srpskog folklora.

Još u najranijem detinjstvu pokazivala je interesovanje i talenat za muziku. Dobivši na poklon malu harmoniku ne prestaje da se odvaja od nje i od tada harmonika postaje sastavni deo njene ličnosti. Međutim, s’obzirom da je bila žensko dete niko nije ozbiljno shvatao njenu ljubav prema jednom “muškom” instrumentu kao što je harmonika. Ta ljubav je kroz njeno detinjstvo postajala sve veća, da bi u 14. god. prevagnula i naterala je na ozbiljno savladavanje ovog instrumenta. Osnovu dobija kod prof. Dragana Vasovića, a kasnije odlazi na usavršavanje kod Vlade Panovića. Zahvaljujući Vladi Panoviću spoznaje prave vrednosti u muzici i okreće se jednom stilu koji su negovali vrsni harmonikaši poput Radojke Živković, Ljubiše Pavkovića i Vlade Panovića. Iako je od malena bila zaljubljenik u melos srpskog naroda, u tom periodu se kod nje budi interesovanje za muzikom, kako balkanskih, tako i svih svetskih naroda.

Godine 2002. počinje da svira u folklornom ansamblu “FRULA” sa kojim i danas obilazi mnoge zemlje širom sveta. Italija, Francuska, Španija, Nemačka, Holandija, Austrija, Luksenburg, samo su neke od država u kojima je Sandra, sa svojim kolegama, prenzetovala srpsku muziku, a zvuci njene harmonike nisu ostavili ravnodušnim ni stanovnike Sjedinjenih Američkih Država.

Godinu dana kasnije uključuje se i u rad KUD-a “BOLEČ” u kojem radi kao Umetnički rukovodilac narodnog orkestra.

Do sada je već nastupala sa najvećim imenima naše muzičke scene: Ljubišom Pavkovićem ,Vladom Panovićem, Branimirom Đokićem, Mišom Mijatovićem , Draganom Aleksandrićem, Bata Kandom...

Gostovala je i u brojnim emisijama na raznim radio I TV stanicama, poput „Žikine šarenice“, „Leti, leti pesmo moja mila“, „Jutarnji program RTS“, „Trezor“, „Svet zabave“, „Nedeljno popodne BN“, „Jutarnji program TV Avala“...

Učestvovala je i na mnogim festivalima mladih umetnika, a sama je jedan od organizatora “Smotre najboljih mladih harmonikaša Srbije” koja se od 1996. tradicionalno održava u Boleču.

Za svoj dosadašnji rad dobila je i pohvale i priznanja. Godine 2003. na „Festivalu folklornih ansambala“ osvaja I mesto kao solista na harmonici. Na Internacionalnom festivalu muzike u Beču, 2005. god. osvaja “ZLATNU KRUNU” za najbolje instrumentalno izvođenje, 2008. godine je proglašena za najboljeg mladog instrumentalistu na „Internacionalnom Etno Festivalu“ ogržanog u Novom Sadu, a 2009. dobila je specijalno priznanje „Kulturni biser Srbije“ za negovanje i očuvanje izvorne narodne muzike.

Međutim, njena iskrena ljubav prema muzici, kao i turneje na kojima prezentuje srpsku muziku, a ujedno upoznaje tradiciju i kulturu celog sveta, zasigurno su najveća nagrada za Sandru. Zahvaljujući velikoj podršci roditelja, Sandra je već do sada postala prepoznatljiv lik na mnogim pozornicama. Verujemo da će u narednim godinama postići još veći uspeh i da će i dalje svojom harmonikom pronositi slavu srpskog folklora širom sveta.guerini
120 basova
120 basova
Postovi: 199
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Sandra Milosevic

Post od guerini » 04 Nov 2011, 02:06

Cura je zmaj za harmoniku.Pravi dokaz da harmonika nije instrument iskljucivo muski.Imao sam prilike da je slusam uzivo i svidja mi se sto tera stil koji meni licno jako godi a to je stil gospodina maestra Ljubise Pavkovica.Nemam sta da kazem osim sve najlepse.Avatar
Goran-prcin
16 basova
16 basova
Postovi: 46
Učlanjen: 07 Apr 2011, 19:29

Re: Sandra Milosevic

Post od Goran-prcin » 13 Sep 2013, 01:08

po meni svira sandra slicno ko radojka zivkovic :svirac:Avatar
surbatovic.a
96 basova
96 basova
Postovi: 97
Učlanjen: 13 Avg 2012, 21:39

Re: Sandra Milosevic

Post od surbatovic.a » 14 Maj 2015, 14:21

Sve pohvale i sve najbolje zelje za Sandru Milosevic. :svirac:Odgovori