Viacheslav Semionov

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 505
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Viacheslav Semionov

Post od accordionist » 04 Dec 2011, 00:46

Viacheslav SEMIONOV - Ruski kompozitor

slika

Viacheslav Semionov je rodjen 1946. u gradu Trubchevsk oko 300 Km juzno od Moskve. Prateci korake svog oca i dede, Semionov pocinje da svira harmoniku (Bayan) sa svojih sedam godina.

Prve korake sviranja harmonike uci kod svog oca, a kasnije se skoluje na Rostov Art College-u i na Gnessins' Muzical Pedagogical Institut-u u Moskvi, jednom od najboljih muzickih centara u Rusiji.

Sa dvadesetjednom godinom pocinje takmicarsku karijeru u Klingentalu (Nemacka 1967), Bugarskoj, Berlinu, i na mnogim harmonikaskim takmicenjima biva plasiran od prvog do treceg mesta. Kao koncertni izvodjac drzao je kocerte u preko trideset zemalja sveta. Semionov pocinje 1968. da predaje na Rostov Musical Pedagogical Institute-u. 1988 je profesor na Ruskoj Muzickoj Akademiji, a 1995. dobija najvece moguce priznanje "People's Artist of Russia", od predsednika Borisa Yeltsin-a.

On je jako poznat u svetu harmonike. Najpoznatije kompozicije su mu: Prva Sonata, Cetiri Rapsodije: Ukrainska, Beloruska, Litvanska i Estonijanska, Donska Rapsodija i druge. Snimio je nekoliko ploca, kaseta i CD-a.Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 505
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Viacheslav Semionov

Post od accordionist » 04 Dec 2011, 00:49
Odgovori