Aleksandar Nikolić

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 525
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Aleksandar Nikolić

Post od accordionist » 04 Dec 2011, 19:01

slika

Rođen je 1973. godine. Pohađao nižu muzičku školu "Lisinski" i srednju muzičku školu "Vučković" da bi potom svoje školovanje nastavio na "Muzičkoj Akademiji" u Bratislavi - Slovačka, gde je u klasi prof. Borisa Lenka 1997. priveo kraju magistarske studije.
Laureat je mnogih nacionalnih i internacionalnoh takmicenja (Città di Castelfidardo, Premio di Moro 'd' Oro). Trenutno radi kao profesor harmonike i kamerne muzike u srednjoj muzičkoj školi "Vučković". Imao niz koncerata u zemlji i inostranstvu, nastupao kao solista sa mnogim orkestrima: Beogradska Filharmonija, Makedonska Filharmonija Mladih, Simfonijski orkestar RTS-a, , Simfonijski orkestar vojske “Stanislav Binički”, “Gudači Sv. Đorđa”, “Reprezentativni orkestar garde”. Osnivač je i rukovodilac ansambla BELTANGO I prvi bandoneonista na Balkanu.

phpBB [video]Bata Kanda 73
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 699
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Aleksandar Nikolić

Post od Bata Kanda 73 » 04 Dec 2011, 21:14

Izuzetan muzicar ali i pedagog.Kada je poceo sa tangom na ovim prostorima bilo je to vr.hrabro (jer to nisu bile godine za tango vec godine kada je u najvece cvetao sund i kada se razmnozavalo ovo djubre od muzike i izvodjaca!).Medjutim ljubav prema muzici i instrumentu je A.Nikolicu i njegovoj supruzi je dala i volje i snage i istrajnosti da urade to sto su uradili i sada su tu gde jesu-pravi ambasadori tanga na Balkanu!Sve pohvale! :jdishddf: :svirac:MihajloZagor
16 basova
16 basova
Postovi: 26
Učlanjen: 17 Nov 2011, 19:40

Re: Aleksandar Nikolić

Post od MihajloZagor » 12 Feb 2012, 23:40

Moj profesor. Odlican muzicar, ali pre svega i odlican covek od koga sam mnogo naucio. Trebalo bi spomenuti da vec 8 godina zaredom odrzava tango festivale u Beogradu koji su veoma poseceni i veoma kvalitetni.Odgovori