Stranica: 1/4.

Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 05 Dec 2011, 21:30
od Dragan745
Cao svima, ja sam Dragan imam 33g. rodom sam iz zajecara a zivim u berlin (nemacka) Po mome je Aca Cergar iz beca trenutno najbolji harmonikas. Slusao sam ga par puta uzivo, to je strava... Covek je fenomen ne samo za ciganiju nego za sve... Kopira kodica 100% cak i bolje... Imam materijal od cergara uzivo mp3 (to nema na youtube) gde svira 30 min sumadiju i kodic stil, to samo da se najezis... Bio sam na dosta veselja, gde su svirali Borko, Bane Vasic, Kodic, Kemis, Milan Dimic, Srdjan Demirovic, Sinisa Tufegdzic itd.. Ali kad se tice forspili improvizacije ACA je ACA... ja ga slusam i danju i nocu, coveg me fascinira on 1000% posto svira iz duse...
Inace Aca Nikolic je ucenik majstora Jovice Petkovic.

Pozdrav

Re: Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 06 Dec 2011, 00:05
od Webmaestro
Poštovanje Dragane. Bilo bi lepo da nam Vi ili neko drugi date malo više podataka o Čergaru, kao što imamo biografije ostalih harmonikaša ovde na forumu. Da se ova tema ne pretvori u raspravu o tome ko je najbolji harmonikaš u univerzumu i šire ;)

Re: Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 06 Dec 2011, 19:03
od Dallape 1960
Zar je Jovica Petkovic preminuo?!!!

Re: Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 06 Dec 2011, 19:09
od Webmaestro
Vidi stvarno, potpuno sam prevideo sta je Dragan napisao. Mislim da se radi o velikoj gresci jer nijedan medij nije javio tako nesto, pa cu da moderiram njegov post i ispravim.

Re: Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 26 Dec 2011, 23:23
od Dallape 1960
Pozdrav gospodine Dragane.. Sa nestrpljenjem sam ocekivao taj materijal..tj snimak Ace Cergara,ali posto vidim da ga nema zamolio bih da ga postavite.. zaista sam znatizeljan..(zelim pre mog komentara napomenuti da ne zelim ulaziti u raspravu tipa ko je bolji sto rece cenjeni Webmaestro) Ali Kazete najbolji.. U ovom vasem spisku harmoikasa koje ste poslusali uzivo nedostaju par imena.. Kao npr : Ljubisa Pavkovic.. Bane Djokic.. :) da ne brojim dalje.. Druga stvar..svi ti virtuozi koliko god delovali savrseno imaju neku svoju "uzu specijalnost" i deo koji sviraju slabije.-slabu tacku! Kazete da Aca svira sve to podjednako dobro, i najbolje od svih.. Molim da to sto pre postavite.. jer stvarno me zanima kako zvuci: 1. Svirati stakaticnije, i ostrije, preciznije od Mirka Kodica (njegova kola)
2. Svirati srpsku narodnu muzku sa vise osecaja od Ljubise Pavkovica
3.Odsvirati sevu bolje od Kemisa
I da ne nabrjam dalje.. Ja kao prilicno iskusan muzicar mislim da je to tesko izvodljivo..
Na kraju bih vas pitao dali vi svirate harmoniku..Pozdrav.. :jdishddf: :jdishddf:

Re: Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 27 Dec 2011, 00:04
od zex
Evo i ja se prikljucujem zahtevu Dallape 1960, voleo bih da cujem te snimke, a pretpostavljam i da bi ostali forumasi voleli. Inace sam cuo ranije neke snimke na kojima Aca Cergar "pokusava" da svira sumadiju, ali je mozda na tom vasem snimku pokazao nesto sto tada nije.

Re: Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 09 Feb 2012, 20:16
od Goran-prcin
Evo i ja nesto da pisem
za Aleksandru Nikolica Zvani Aca Cergar
covek svira sve i svasta On ne pokusava da svira sumadiju nego on to vec svira svaki dan tezgari moje oci do sada jos nisu videli da jos neko tezgari svaki dan znaci non stop jedino ako je u pitaju da danas nece da svira ( da odmara ) daleko ide danska nemacka amerika swedska rumunija
jos se setim kad je bio na casove kod jovice petkovica i ja sam bio ucenik jovice petkovica ali on je bio tu najbolji izmedju nas ucenike
ne kazem da je sad najbolji od sve jer niko nemoze da bude Najbolji svi su dobre harmonikasa
cak i nepismeni harmonikas koj ne zna ni jednu notu da cita zna da svira virtouzne skale i i tehnika brza
Veliki pozdrav svima
Goran
slika

Re: Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 12 Feb 2012, 23:46
od MihajloZagor
I dalje nema nijednog snimka...

Re: Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 13 Feb 2012, 09:19
od Frenkie
MihajloZagor je napisao:I dalje nema nijednog snimka...
ova dva su jedina kao sluzbena snimka, a ostali su svi sa tezgi:

http://www.youtube.com/watch?v=E7mYq-pWc8I

http://www.youtube.com/watch?v=l-wEOwtXQRI

Re: Aca Nikolic Cergar

Objavljeno: 13 Feb 2012, 11:22
od Dallape 1960
I dakje sve isto..samo da se sto brze odsvira..sto vise prikaze tehnika, sto vise puta projuri klavijaturom.. Ako neko postavi jedno jedino kolo, ali celo da je Aca odsvirao u originalu, vodim ga u kafanu 5 dana evo javno obecavam pred svim forumasima :-) Stvarno bih voleo da cujem, ili jedan jedini fospil pesme..