Stranica: 1/1.

Problem sa zvucnicima

Objavljeno: 23 Jul 2013, 14:30
od Dusan Milke
Ukratko cu objasniti problem:

Imam Korg pa80
Zvucnici su i pre bili problem, tj. povremeno je otkazivao jedan, pa se opet palio. To je problem mehanicke prirode. Medjutim, drug je doneo gitaru i prikljucili smo je na input ( ima 2 ulaza probali smo oba, i samo se klavijatura cula i nakon par sekundi je zvuk nestao, gitara se uopste nije cula). Kada smo sve to iskljucili, i ukljucili ponovo (bez gitare) opet se nije culo?! Ipak, klavijatura je ispravna i radi kada se prikljuci pojacalo ili slusalice ( ima zvuka). Sada, probao sam da vidim da li su zvucnici iskljuceni, ali oni su na ON?! Posavetovao sam se sa par ljudi i misle da je nije nista strasno i da je u pitanju samo neka opcija ili su se zice prespojile...

Ako moze neko da mi pomogne, bio bih zahvalan. :depkvk:

Re: Problem sa zvucnicima

Objavljeno: 23 Jul 2013, 19:02
od dugmetarac78
Ja baš nisam expert oko klavijatura, al pomalo me zanima elektronika, ako niko nije otvaro klavijaturu, teško daće se žice same pokidati, možda je jednostavno problem na izlaznoj snazi, tj, na izlazima za zvučnike, ili da proveriš ispravnost potenciometara, znaju i oni nekad zezati pogotovo kad se nakupe prašine i sl.

Re: Problem sa zvucnicima

Objavljeno: 23 Jul 2013, 22:41
od Dusan Milke
Hvala ti na tako brzom i preciznom odgovoru! Dakle, zvucnici nisu mogli pregoreti, jer nema napona za to? Odnecu je kod majstora da on pogleda, tako je najbolje (ionako mi je jedna dirka bila neispravna i zvucnici su se povremeno stisavali i krceli :| ... Hvala jos jednom dugmetarac78!

Re: Problem sa zvucnicima

Objavljeno: 23 Jul 2013, 23:27
od dugmetarac78
Nema na čemu, tu smo da se družimo i izmenjujemo iskustva, usput ako su zvučnici znali da zakrče i da se stišaju, lako je moguće da jee do nekog potenciometra, pokušaj svirati i malo mrdati pot. pa ćeš videti šta se dešava.

Re: Problem sa zvucnicima

Objavljeno: 26 Jul 2013, 11:29
od Dusan Milke
Bio sam danas kod majstora, ispričao mu ovo kao na forumu, ispitao majstor klavijaturu i kaže: POTENCIOMETAR :jdishddf: izlaz je otišo... jedino mi ne odgovara što je popravka sa sve onom dirkom 90€ :?