Roland VP-550 - klavijatura koja peva!

Klavir, orgulje, klavijature, sintisajzeri, aranžeri...
Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 493
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Roland VP-550 - klavijatura koja peva!

Post od accordionist » 06 Dec 2011, 02:47

Kada na Roland VP-550 prikljucite mikrofon, odaberete boju koji zelite, uhvatite akord i zavijate u mikrofon, klavijatura ce otpevati umesto vas ono sto ste odsvirali. Imacete svoj licni hor 8-) Roland VP-550 Vocal and Ensemble Keyboard je klavijatura koja je fokusirana samo na jednu stvar: ljudski glas. On je mnogo vise od samo vocoder ili harmonizera, VP-550 koristi revolucionarnu Rolandovu tehnologiju kako bi kreirao najkvalitetnije interaktivne vokale. Mozete dobiti spektakularne horske zvuke, gospel hor, pop i jazz glasove, muski i zenski ansambli, klasicni vocoder, i bogati zvuci zicanih instrumenata i vokalnih hibrida.
Evo o cemu se radi i kako to zvuci:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SHd_U00q3vo[/youtube]
:jdishddf:Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 493
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Roland VP-550 - klavijatura koja peva!

Post od accordionist » 06 Dec 2011, 02:54

Naslednik Rolanda VP-550 dodatno prosiruje mogucnosti vokalnih klavijaturista.
To je Roland VP-770.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zswvv9r5SPI[/youtube]Virtualni vokali
Ljudski glas je najizražajniji instrument, pa zašto ga ne iskoristiti kao alat za kreaciju ultra-realističnih i izražajnih “virtualnih vokala” sa rečima koje generišete sopstvenim glasom? Bilo da vam treba jedan glas, celi hor, ili nadrealistični vocoder glas, VP-770 može da vam pruži sve to i mnogo više. VP-770 takođe ima i izuzetno kvalitetne zvuka žičanih i duvačkih instrumenata koji se mogu uklopiti sa vokalnim efektima.

SuperNATURAL( natprirodna) moć
Jedna od najboljih stvari kod VP-770 je SuperNATURAL metalni duvački instrumenti koji omogućuju autentične zvuke kakve do sada niste čuli iz klavijature. Moguće je kontrolisati svaki zvuk i element performansa, uključujući nivoe jačine zvuka ansambla, postavke položaja u prostoru i parametre ekvilajzera za svaki instrument, plus nijanse kao što su "rikanje" (Growl), šum (Noise), stabilnost, itd.

Vreme je novac
VP-770 je idealan za muzičare koji sviraju sami ili u malim grupama i koji žele interaktivnu horsku pratnju u realnom vremenu bez potrebe da plaćaju i traže pravi hor. Takođe je izuzetno koristan za komponovanje filmske i TV muzike za generisanje velikih horskih aranžmana na licu mesta. Čak i crkve mogu imati koristi od VP-770. Kreativne mogućnosti su mu ogromne, kao i ušteda u vremenu i novcu koje može doneti.

Od klasike do najmodernije
Bilo da vam trebaju klasični horovi ili vrhunski najmoderniji zvuci, VP-770 to može postići. Za moderne zvuke poseduje izuzetno kvalitetni vocoder visoke rezolucije koji može generisati nadrealistične vokalne efekte - za elektronsku muziku, pop, R&B, hip-hop, itd. Jednostavno je ubaciti “robotski glas” u svoje kompozicije bez potrebe i troška kupovine zasebnog vocodera.Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 493
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Roland VP-550 - klavijatura koja peva!

Post od accordionist » 06 Dec 2011, 03:01
Avatar
Dusan Milke
16 basova
16 basova
Postovi: 33
Učlanjen: 17 Dec 2012, 21:45
Lokacija: Cvetojevac

Re: Roland VP-550 - klavijatura koja peva!

Post od Dusan Milke » 10 Jan 2013, 17:34

Hvala sto si postavio ovu temu, veoma je zanimljiva. Sto se mene tice, ovo je neverovatno, dokle tehnologija ide, pitam se kako bi ovo zvucalo kada se primeni na nasu muziku :ijuju: Inace, ovaj Jordan klavijaturista je muzicki genije, covek je kralj sta sve izvodi........


Dubinom današnjeg pada merim visinu sutrašnje pobede.

Odgovori