Чуо сам и видео сам овај снимак давно, познавајући стилове и начин свирања и вежбања обојице браће Ивановић а поготово ћалета Миће више не знам ни шта да кажем...dugmetarac78 napisao: ↑15 Sep 2023, 12:19https://www.youtube.com/watch?v=KXKYZ8BcP08 pogledaj ceo snimak.Džoga napisao: ↑14 Sep 2023, 18:12 Iskreno da vam kazem, raspitivao sam se kakve se muljaze i sta sve (ne) dogadja tu. Nenormalne su stvari da se u vidu donacija donira odredjen iznos da bi se odredio pobednik jelte kako vec to funkcioniše... Organizacija je velika dosta njih dolazi, shvatam da su i pre 10 20 30 godina bile muljaze ali mnogi stari harmonikasi su u to vreme vidjali da je to sramota. Sad bez srama bez pokrica bez icega masina pumpa i pumpa sve dok ne pukne. Kako komentarisete "Sokobanju" od Nešića ili Zlatnu dirku vojvodine?
Господин Павковић је дошао и рекао "Ви мени причате о народној музици" изузетно дрско са његове стране али опет и разумљиво с обзиром да му је човек тек тако дошао и кренуо да прича све и свашта.
Видевши свираче и знајући исте они су све поступили на правилан начин. Један свирач нећу именовати који због људи који свашта причају каже овако цитирам:
"Да опростиш траже ти длаку у јајету где је нема, ученик ми свира Пшеничице ситно сјеме од Јовице Петковића аранжман, жири каже нује по Павковићу, ја им кажем па јел Павковић можда живео прекопута Башчаршије? Они заћуте кажу после ово је Шумадија и овде се свира по Павковићу. Ја изреволтиран напустим такмичење и одем, ученик је добио захвалницу за учествовање."
Када сам чуо ово по први пут мени је стварно у глави синуло да погледам шта су Ивановићи свирали те године и сва кола која су свирали била су дугметарска а песме у аранжманима Јовице... Сад дал је то случајност или не нећу залазити јер стварно немам воље да се свађам са неким љубитељима 100% Павковић.
Изузетно ценим поштујем велики рад још већег уметника Љубише Павковића да ме неко не схвати погрешно, али севдах који он свира није севдах више је празан, само послушајте песму Ој приједоре пун си ми севдаха у извођењу оба уметника. Надам се да ће објективно мишљење пресудити.