dihtacija

O konstrukcionim i tehničkim rešenjima harmonike, delovi i oprema, kvarovi, popravke i servisiranje, ozvučavanje.
Korisnikov avatar
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 900
Pridružio se: 31 Maj 2012, 19:31
PostPoslato: 31 Maj 2013, 10:40
Nije mi jasno da harmonika od jednom "procuri" u roku od nekoliko dana ako sam dobro shvatio, a da ništa nije dirano. Probaj ti to lepo ponovo presloziti sve četiri onako kako sam tin objasnio, i ako nevalja, onda skineš deklu i na onim polugicama zatvori obe kabine i otvori samo pikolo i sopran, i kad to napraviš probaj malo(ne previše) agresivnije skupiti meh al da nediraš tipke, pa ćeš tačno videti na kojim tonoovima curi vazduh, onda zatvori recimo pikolo da ti ostane samo sopran, pa ponovi radnju sa mehom, pa onda samo pikolo, da tačno ustanoviš gde curi, onda se javi sa rezultatima, al prvo ono što sam ti rekao, jer mozda nije sve leglo kako treba. :svirac:
Sent from my Pisaća mašina

Nema harmoniku
Postovi: 11
Pridružio se: 24 Mar 2011, 15:21
PostPoslato: 31 Maj 2013, 16:30
ima li nekakva fora da se na polugama nesto doteze ...mozda su one popustile razmrdale se itd...probacu ono sve
Korisnikov avatar
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 874
Pridružio se: 15 Mar 2011, 13:42
PostPoslato: 02 Jun 2013, 19:55
dugmetarac78 je napisao:Nije mi jasno da harmonika od jednom "procuri" u roku od nekoliko dana ako sam dobro shvatio, a da ništa nije dirano. Probaj ti to lepo ponovo presloziti sve četiri onako kako sam tin objasnio, i ako nevalja, onda skineš deklu i na onim polugicama zatvori obe kabine i otvori samo pikolo i sopran, i kad to napraviš probaj malo(ne previše) agresivnije skupiti meh al da nediraš tipke, pa ćeš tačno videti na kojim tonoovima curi vazduh, onda zatvori recimo pikolo da ti ostane samo sopran, pa ponovi radnju sa mehom, pa onda samo pikolo, da tačno ustanoviš gde curi, onda se javi sa rezultatima, al prvo ono što sam ti rekao, jer mozda nije sve leglo kako treba. :svirac:


Pozdrav Dugmetarcu , nego zamolio bih te de sa nama podijeli kao se taj Problem rijesava ako ti nije tesko. :pudc8: :hmmm:
Volim svu muziku pa cak i rad motora

Nema harmoniku
Postovi: 1
Pridružio se: 10 Feb 2015, 21:04
PostPoslato: 10 Feb 2015, 21:29
Pozdrav svima, imam guerini prof.4 , kada upalim master tj.sve glasove, samo pri blagom razvlacenju cuje se jedan ton, kada jace razvlacim i vracam meh onda se necuje,
i u clarinetu i pikolu bolje dihtuje nego u maloj i velikoj kabini,recite mi vase iskustvo ,sta li moze biti u ptanju

Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 512
Pridružio se: 02 Jul 2011, 22:23
PostPoslato: 13 Feb 2015, 14:17
alibaba40 je napisao:Nije mi jasno da harmonika od jednom "procuri" u roku od nekoliko dana ako sam dobro shvatio, a da ništa nije dirano. Probaj ti to lepo ponovo presloziti sve četiri onako kako sam tin objasnio, i ako nevalja, onda skineš deklu i na onim polugicama zatvori obe kabine i otvori samo pikolo i sopran, i kad to napraviš probaj malo(ne previše) agresivnije skupiti meh al da nediraš tipke, pa ćeš tačno videti na kojim tonoovima curi vazduh, onda zatvori recimo pikolo da ti ostane samo sopran, pa ponovi radnju sa mehom, pa onda samo pikolo, da tačno ustanoviš gde curi, onda se javi sa rezultatima, al prvo ono što sam ti rekao, jer mozda nije sve leglo kako treba.


Ima i toga, događa se.

16 basova
16 basova
Postovi: 29
Pridružio se: 10 Jan 2015, 16:48
PostPoslato: 22 Apr 2015, 16:58
pozdrav svima
znaci harmoniku imam vec 2 mjeseca i sad je pocela kao i gospodinu na guerrini dda procuri kad malo jace idem skupljati mijeh , u pocetku prije 2 tjedna nije bilo toliko izrzeno pa eto nisan nista dirao ni slao majstoru , ali sad je pocelo to da je intenzivnije tj lakse procuri , da li to isto treba pojacati grame otpornosti opruge ?
i to se desava na i na prim strani nekoliko tipki i jedna klapna na bas strani koliko sam primjetio .
Prethodni

Povratak na Tehnička konstrukcija i servisiranje harmonike

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost       
Zabranjeno je kopiranje tekstova sa Foruma. MuzikaHarmonike.com zadržava autorska prava nad svim tekstovima objavljenim na Forumu!