Registri

O konstrukcionim i tehničkim rešenjima harmonike, delovi i oprema, kvarovi, popravke i servisiranje, ozvučavanje.

Nema harmoniku
Postovi: 1
Pridružio se: 09 Feb 2016, 20:09
PostPoslato: 09 Feb 2016, 20:32
Dragi forumasi, treba mi pomoc
Harmonika royal standard koja je dugmetara, sa 12 registara, u unutrasnjem delu ispod registara ima aluminijumske tanke duge plocice, ne znam njihov naziv, ima ih 4, medjutim sva cetiri su slomljena na sastavu u sredisnjem delu, a zatim i zakrpljena odnosno zavarena. Izgledaju ok ali bi mi trebao savet ili neki majstor koji bi to mogao da potvrdi i da mi savet sta da radim sa njima i da li je to dobro jer moj otac tvrdi da nije.

Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 596
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
PostPoslato: 10 Feb 2016, 08:00
Druze ako dobro rade registri (otvaraju i zatvaraju ) ne moj se opterecivati time, slicno na mnogo skupljim harmonikama (profesionalnim) fali neki registar pa se on izvede na mestu starog pa kad pogledas i tu se vide tragovi zahvata pa to funkcionise i nekog harmonikasa usreci jer recimo dobije malu kabinu zasebno a nije imao nego samo u kombinacijama. Najbolje je da je nitovan taj deo ili zamenjen ali treba to naci onda bas od te harmonike iste. Zato uzmi i sviraj :svirac:

Nema harmoniku
Postovi: 1
Pridružio se: 10 Jul 2018, 10:02
PostPoslato: 10 Jul 2018, 10:11
Pozdrav,
Imam harmoniku Firotti Elegance od 96 basova, i na njoj nisu standardne oznake registara, pa bih vas zamolio, ako iko ima audio zapise zvuka registara da mi prosledi link, jer bi mi to puno znacilo.
Hvala unapred!

Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 596
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
PostPoslato: 11 Jul 2018, 06:46
Pa to nije bas jednostavno da sam odredis svoj registar ako bi ti ja poslao recimo moj violin koji ima klarinet u kabini i ravan stim a ti pretpostavljam da imas troglasnu harmoniku bez kabine sa tremolom ili koju ? Neces naci veliku slicnost. Druga stvar je sto su i nazivi registra razliciti na razlicitim harmonikama pa se srednji glas oznake `8 negde zove sopran npr. (Guerrini superior 2 i 3), negde klarinet (G. sup. 4), negde oboa (Dallape) a negde flute (Scandalli), i obrnuto ima i jedan naziv a razliciti zvuk na istoj harmonici npr Dallape supermaestro ima 2 razlicita sa oznakom harmonijum i 2 sa oznakom bandon u zavisnosti da li je u kombinaciji vankabinski ili kabinski glas`8, pa na nekim harmonikama i nemas nazive nego tackice koje obelezavaju glasove u registru. Onda ti najbolje slikaj registre i snimi zvuk pa kreni prvi, drugi ,..., zadnji, pa cemo ti reci koji su registri, pozzzz.

Povratak na Tehnička konstrukcija i servisiranje harmonike

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost       
Zabranjeno je kopiranje tekstova sa Foruma. MuzikaHarmonike.com zadržava autorska prava nad svim tekstovima objavljenim na Forumu!