Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Ukoliko vam treba pomoć pri kupovini ili prodaji harmonike ovo je pravo mesto da postavite pitanje. Procene vrednosti, stanja, karakteristika, godišta i originalnosti instrumenta.

Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 596
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
PostPoslato: 29 Maj 2018, 11:21
Druze, jeste da basovima fali da budu profesionalni ali nisu nikako krs, a ni mehanika nije da zamara ruku. Ima ih sa 4 i 5 glasa u basu i mozda je kod tvoje nesto mehanika rastelovana a mozda su i rastimovani, tako da se to moze i kod tvoje poboljsati. Najbolje uporedi sa jos nekom. Pozdrav.

48 basova
48 basova
Postovi: 81
Pridružio se: 04 Mar 2012, 18:06
PostPoslato: 30 Maj 2018, 07:01
Supite su vecinom cetveroglasne u basu i generalno nemaju ostrinu u basu. Citav spektar tonski basa je u dubini. To je stvar ukusa. Neko voli ostriji bas onako "dallapinjski", a neko dublji. Meni licno se svidja dubina u basu. Ako je tehnicki ispravna, supita ima izuzetno jak i prezentan bas. Kad kazem tehnicki ispravna, dakle mora tonski da bude sve u redu - tonovi cisti, ventili da vrse svoju funkciju kako treba, i zazori na percima da budu optimirani i da bude adekvatno nastimana, naravno. Sto se tice same bas mehanike, kod supite zna lako biti da je "malo" klimava, posto se filzevi na rupama vremenom prosire, osim toga moze biti da dugmad imaju mali hod (odnosno da su plitka), pa ne otvara klapne dovoljno, sto dovodi do prigusenosti tonova. Dakle, dobrom majstoru na servis i rijesen problem. Sve se da napraviti. Ja imam supitu i radi opasno. (naravno sredjena kao nova) Jaca od mnogih italijanskih harmonika. LP.

Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 596
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
PostPoslato: 30 Maj 2018, 12:21
U svemu se slazem sa predhodnim, i kad se toj dubini doda peti glas sa visokim tonovima Supita dobija i reskost u basu. Treci fasen sa najvisim tonovima ne stoji "na kant" vec je u ravni sa patosom pri cemu napajanje vazduhom i ne ide direktno iz patosa vec iz drugog fasena sa kojim je spojen. Naime postoje u patosu 4 reda otvora a 5 glasova. Intereresantan je prvi fasen sa 2 paralelna vazdusna tunela tako da se najdublji basovi hrane vazduhom nakon prolaska kroz pretkomoru i ulaskom u glavnu komoru gde su smesteni tonovi. Sto je duzi put vazduha to je dublji ton u basu po teoriji. Po meni nije ni "G" fasen ni ovaj da kazem "U" garancija dubine jer sam svirao jednu Dallapu sa obicnim fasenom "I" koja ima zvuk kao iz bureta, pa nisam ni sam mogao da verujem sta cujem i to u svojoj sobi. To nije mala razlika, sviram Guerrini superior 3 koja ima dosta dublji bas od superior 2 a ova jos toliko dublji od moje i naravno sve probano u istoj prostoriji.
Prethodni

Povratak na Saveti za kupovinu i prodaju instrumenta

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost       
Zabranjeno je kopiranje tekstova sa Foruma. MuzikaHarmonike.com zadržava autorska prava nad svim tekstovima objavljenim na Forumu!