Stranica: 1/11.

Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 04 Jun 2013, 21:20
od Civera
Nacuo sam svakavke price za ove harmonike, sad', mene interesuje razlika izmedju Supite i S4, koja je bolja, ii citao sam da se mogu porediti sa nekim Dallape i Guerrini pa da sa cak i bolje od nekih, da li je to istina? Treba mi Vasa pomoc. Hvala.

Re: Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 04 Jun 2013, 23:34
od chemist
Supita i Cantora se smatraju vrhom Weltmeistera, a odmah iza njih su Cantus 4 i S4...Supita i Cantora imaju nesto bolju mehaniku i imaju ugradjenu prvu klasu tonova....tako da tonski podsecaju na Guerrini, ali se mehanicki ne mogu pribliziti. Basovi su kod svih Weltmeister harmonika "siromasni", nemaju onu punocu koju daje recimo Guerrini, Dallape...Pojedine S4 takodje imaju prvu klasu tonova kao i Cantus 4 deluxe. Supitu, Cantoru i S4 dosta sviraju rumuni, bugari....sve je stvar ukusa...kome sta lezi...svaka harmonika je za sebe i treba je obavezno probati pre kupovine :)

Re: Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 05 Jun 2013, 03:29
od dugmetarac78
Chemist je sve lepo objasnio, ja bih samo dodao, da se nemože uporediti, to jest može se uporediti sa Dallapeom i Guerrini, al razlika je ogromna, u korist dallape i guerrini naravno. Jer Švabe su mislile da će ako ubace talijanske tonove, sa time rešiti sve i tonske i tehničke nedostatke Weltmeistera. Jedino još Weltmeister Cantora deluxe je onako..., (možda je to njima super) al za našu muziku nije. Inače nju svira Ionica minune, pa se može cuti na youtobe-u

Re: Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 05 Jun 2013, 08:03
od Koca
Chemist, vidim da si dosta informisan pa ajde kad si vec krenuo sa pricom reci i razlike izmedju Kantusa i S4 kao i izmedju Supite i Cantore? Ja sam probao jednog Cantusa 5 (5oglasna) i nije nista posebno pogotovu je taj primerak toski bio los jer su tonovi bili zapusteni ali ni sa sredjenim ne mogu zamisliti da je ona mnog bolja. Ja ovo pricam sa gledista vlasnika Guerrini. Dalje, cuo sam od vlasnika Supite da mu je harmonika GLUVA pa trazi Guerrini ali je samo to spomenuo kratko. Jeste o ovome i nesto pisano ranije ali ponavljanje je majka nauke, pa da ne bi opet se zavlacili medju zenske noge i sise ajmo napraviti neki rezime. :svirac:

Re: Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 05 Jun 2013, 11:42
od chemist
Cantora u odnosu na Supitu ima nesto veci korpus, ali je po meni i modernijeg dizajna....mislim da je vise sminka u pitanju...mada, negde sam citao da je Cantora " neznija", da su joj tonovi skloniji pucanju..e sad koliko je to tacno...ne znam, ali se u svakom slucaju vecina ljudi, forumasa, ce dati prednost Supiti :)
Sto se tice S4 i Cantusa 4....blagu prednost bih dao S4 jer su u njoj ugradjivani bolji tonovi....mada sve je to od serije do serije....recimo bolje tonove ima i Cantus 4 deluxe od cistog Cantusa 4....treba svaki instrument probati uzivo...da li "lezi" prstima i uhu ili ne. Kad bih Weltmeister redjao, po nekom svom redosledu, od najbolje, bilo bi: Supita, Cantora, S4, Cantus 4 deluxe, Cantus 4, Cantus 5, S5, Consona itd :D

Re: Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 05 Jun 2013, 14:39
od Civera
chemist je napisao:Supita i Cantora se smatraju vrhom Weltmeistera, a odmah iza njih su Cantus 4 i S4...Supita i Cantora imaju nesto bolju mehaniku i imaju ugradjenu prvu klasu tonova....tako da tonski podsecaju na Guerrini, ali se mehanicki ne mogu pribliziti. Basovi su kod svih Weltmeister harmonika "siromasni", nemaju onu punocu koju daje recimo Guerrini, Dallape...Pojedine S4 takodje imaju prvu klasu tonova kao i Cantus 4 deluxe. Supitu, Cantoru i S4 dosta sviraju rumuni, bugari....sve je stvar ukusa...kome sta lezi...svaka harmonika je za sebe i treba je obavezno probati pre kupovine :)
Druze, mene interesuje najvise to da li je za nasu muziku, i da li je meka za svirati, ali Vi kaete da je klavijatura tvrda, mehanika takodje, zanima me to.

Re: Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 05 Jun 2013, 15:05
od chemist
Za nasu muziku po meni su odlicne harmonike, klavijatura je relativno mekana (stvar ukusa) i plitka...ali se ne moze to porediti sa recimo Guerrini ili Dallape koje imaju onu prefinjenost u svim aspektima, a i ime i cenu. Ako nadjes Supitu do 1300 eura, a da je u dobrom stanju onda si po meni napravio dobru kupovinu. Imas puno klipova na youtube pa je mozes cuti, ali je najbolje probati uzivo.

Re: Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 05 Jun 2013, 15:30
od dugmetarac78
Ako se planiraš redovno tezgariti, onda baš i ne, inače nesmatram da su odlične za našu svirku, al mogu proći, malo se napravve neke modifikacije u koliko je potrebno, tipa omekša klavijatura, spuste se tipke, i crne i bele :D i eventualno smanji tremolo da se dobije taj Guerrinski prizvuk, u basu nisu baš nešto 4 glasna, al ako sviraš na struju, boli te uvo za basove. Sve u svemu ako je cena realna, i ako nisi tezgaroš, za svoje potrebe je sasvim ok. inače supite su malo teže od s4,al su i bolje.

Re: Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 05 Jun 2013, 15:46
od Civera
chemist je napisao:Za nasu muziku po meni su odlicne harmonike, klavijatura je relativno mekana (stvar ukusa) i plitka...ali se ne moze to porediti sa recimo Guerrini ili Dallape koje imaju onu prefinjenost u svim aspektima, a i ime i cenu. Ako nadjes Supitu do 1300 eura, a da je u dobrom stanju onda si po meni napravio dobru kupovinu. Imas puno klipova na youtube pa je mozes cuti, ali je najbolje probati uzivo.
Nasao sam jednu 1300e :svirac: , ali jos cu da razmislim, bolje da ostavim pare i skupim jos, pa kasnije uzeti neku Guerrini ili Dallape, sta preporucujete Vi? :hmmm:

Re: Weltmeister Supita - Weltmeister S4 razlika????

Objavljeno: 05 Jun 2013, 15:59
od dugmetarac78
Zavisi koliko se možeš isprsiti, mislim novčano, i od toga šta ti više odgovara, sad je Guerrini u trendu mada ja obožavam dobru Dallapu uffffff, nemogu ti reći,. Kao što je neko napisao u jednom postu: Kupi onu harmoniku od koje će ti srce zaigrati kad je staviš na sebe i zasviraš, e to je onda pun pogodak, šta god ko da ti kaže.