Prepoznavanje modela i procena Settimio Soprani

Ukoliko vam treba pomoć pri kupovini ili prodaji harmonike ovo je pravo mesto da postavite pitanje. Procene vrednosti, stanja, karakteristika, godišta i originalnosti instrumenta.
djordje1yu
Nema harmoniku
Postovi: 1
Učlanjen: 21 Apr 2014, 17:57

Prepoznavanje modela i procena Settimio Soprani

Post od djordje1yu » 21 Apr 2014, 21:52

Pozdrav društvo! ;)

Nov sam ovde i nisam harmonikaš. Našao sam staru dedinu harmoniku marke Settimio Soprani, evo slike:

slika

Pošto ne znam ništa o harmonikama, ne znam ni koji je ovo model, ali sam od malo stručnijih ljudi dobio procenu da se radi o starijem modelu iz 1920-ih ili 1930-ih. Pošto sam završio muzičku školu kao klinac i smatram da imam sluha (sviram trenutno drugi instrument), probao sam malo da se poigram i zaista sam dobio sjajan zvuk koji nisam očekivao od ovako starog instrumenta. Čist, glasan, precizan i jako prijatan, baš onako kako bi i trebalo da zvuči. Kao što možete videti, dobro je očuvana, znam da je deda kupio želeći da nauči da je svira, ali nikada to nije uradio, tako da maltene nikada nije ni bila korišćena i većinu vremena je stajala u kutiji. Nema nikakvih oštećenja, jedino su kajiševi zreli za promenu.

Da li neko može da mi kaže koji je ovo model i, ovako odokativno, koliko bi ova harmonika u ovakvom stanju mogla da vredi?

Unapred hvala i veliki pozdrav za sve harmonikaše :DOdgovori