Koju harmoniku za suvaka 1400e
-
- Nema harmoniku
- Učlanjen: 12 Okt 2015, 15:52
Koju harmoniku za suvaka 1400e
Trebao bi kupiti klavirsku harmoniku za 1400e.
Volio bi da je:
- talijanka
- jaka da se ne ubijem od razvlacenja
- plitka klavijatura
- ako je moguce dupla kabina
Inace namjena bi bila manje feste,krstenja,momacke,itd.
Svirala bi se narodna ali i ostala muzika...
Sta mi savjetujete?
Gledao sam Guerrini Super Italia ali nisam uspio naci na forumima nista o njoj?
http://www.njuskalo.hr/harmonike/harmon ... s-16384074
Volio bi da je:
- talijanka
- jaka da se ne ubijem od razvlacenja
- plitka klavijatura
- ako je moguce dupla kabina
Inace namjena bi bila manje feste,krstenja,momacke,itd.
Svirala bi se narodna ali i ostala muzika...
Sta mi savjetujete?
Gledao sam Guerrini Super Italia ali nisam uspio naci na forumima nista o njoj?
http://www.njuskalo.hr/harmonike/harmon ... s-16384074
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Učlanjen: 31 Maj 2012, 20:31
Re: Koju harmoniku za suvaka 1400e
Prijatelju teško da ćeš sve to što si naveo,, pronaći za tu lovu, i ova što si postavio link, ne samo da nema malu kabinu, nego uopšte nema kabinu, znači bezkabinska harmonika je u pitanju. A ako ti treba za svirku na suvaka, kupi 3+1 to ti je možda i bolja solucija od 2+2,
Sent from my Pisaća mašina
@dugmetarac78 je u pravu. Nisam siguran da bi za 1400e mogao da uzmeš italijansku harmoniku. Za te pare možeš samo neki ručni rad, koje i nisu tako loše. A što se tiče kabine, i ja isto preporučujem 3+1, jer su glasnije. Jeste da su teže po kilaži od 2+2 za ceo kilogram pa i više, jer uglavnom imaju po 140 basova. Ali su dobre.
-
- Nema harmoniku
Znam da ova nema kabinu,cuo sam na videu kako zvuci i cini mi se ok, zna li netko nesto o tom modelu, kao sto rekoh nisam uspio nista naci na internetu, je li ok cijena?
Evo i ja da se umesam. Druze uzmi Guerrini superior 4 i ima sve ono sto trazis jos i ekstra klavijaturu, jaka kao tresak, malo doplati al si miran ceo zivot za suvaka, tezinski je samo par stotina grama teza od dvojki i trojki iz 70-ih, jes malo sira ali se isplati svaki euro. Imao sam je i znam sta je to.
-
- Nema harmoniku
- Harmonikašica Ivana
- 48 basova
- Učlanjen: 21 Apr 2014, 23:09
Nije original
Postoje snovi kojih se nikada nećemo odreći! Postoje ljudi koje nikada ne možemo zaboraviti!!
Ponekada najviše uplaši ostvaren san.
Ponekada najviše uplaši ostvaren san.
-
- Šef orkestra
- Učlanjen: 02 Jul 2011, 23:23
Poštovanje.
Da se umješam.
Za 1400 eura može se kupiti kabinska Weltmeisterica. Talijanska kabinska vrlo teško.
Guerrini Superior 4 ne preporučam zbog kićme a neće biti dovoljno niti novaca.
Dobar Hohner Atlantik 4 će sigurno zadovoljiti potreba a nađe se i znattno jeftinije od spomenutog budžeta.
Harmonike su glasne, nisu teške a ako netko prigovori da su krićave ima i za to lijeka.
Naštima se na prihvatljiviji štim i sve će biti u redu.
Dobar Atlantik 4 tonski je jača harmonika od puno-puno talijanskh harmonika bez kabine.
Da se umješam.
Za 1400 eura može se kupiti kabinska Weltmeisterica. Talijanska kabinska vrlo teško.
Guerrini Superior 4 ne preporučam zbog kićme a neće biti dovoljno niti novaca.
Dobar Hohner Atlantik 4 će sigurno zadovoljiti potreba a nađe se i znattno jeftinije od spomenutog budžeta.
Harmonike su glasne, nisu teške a ako netko prigovori da su krićave ima i za to lijeka.
Naštima se na prihvatljiviji štim i sve će biti u redu.
Dobar Atlantik 4 tonski je jača harmonika od puno-puno talijanskh harmonika bez kabine.
-
- Nema harmoniku
Zna li netko je li hohner atlantik 4 jaci od guerrini super italia?
Ne bi s tim trebalo da se opterecujes neka je i jaca ali kabinska ce ti vrlo brzo postati nocna mora cim je negde probas i uporedis. Nece te beskabinska dugo usreciti sigurno - nema toplinu. W.Supita (2+2) je dosta dobro resenje sa veoma jakom desnom stranom no malo losijom bas stranom (ne zvuci profesionalno - 4.glasna u basu) i nesto tezom klavijaturom. Sve usvemu za 1400e ce ti uvek nesto faliti pa kompromis moras napraviti.