Stranica: 1/2.

Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 01 Nov 2018, 17:16
od petar0001
Pozdrav!

Relativno sam početnik u sviranju harmonike i ide mi dobro. Sada bih htio kupiti bolju harmoniku. Imam klavirnu weltmeister 96 basova, a kupio bi neku od 120 basova. Od muzike bih svirao sve šta je lijepo :) Dalmatinske, a ponešto svedalinki i narodnih pjesama. Svirao bih za svoju dušu i na feštama sa ekipom, rođendani, uglavnom amaterski. Pretpostavljam da je za mene izbor piccolo štim, a ne mussete? Da li mi je pametno uzeti neku kabinsku ili mi ne treba? Možete li mi preporučiti harmoniku, npr. neku marku, 3,4,5-eroglasnu u basu, primu ili još bolje konkretnu harmoniku? Hvala!

Re: Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 02 Nov 2018, 20:13
od petar3petar
U svemu tome najbitnija činjenica je financijska podloga, odnosno koliko se novaca misli potrošiti na jednu takvu akciju.

Re: Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 08 Nov 2018, 21:54
od petar0001
cca. 1000-1500 eura

Re: Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 08 Nov 2018, 23:34
od DzoksySp
Za te pare bi se mogla naci neka recimo weltmeister s4, canus4 ili supita, one sve imaju 2+2 kabinu i uklapaju se u tvoj budzet, a i tonski su izuzetne za te pare. Za te novce takodje mozes kupiti dobru italijansku bez kabine npr. Guerini student ili super italija model ili neka Excelsior bez kab... one su bezkabinske ali su jako lepo odradjene. Bitno ti je da naidjes na harmoniku koja nije puno potrosena i koja nije mnogo radila pa je od toga unistena jer bi onda morao davati jos para na popravke. Znaci nesto sto je koliko toliko odrzavano. To ti je moj neki predlog za te pare.

Re: Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 09 Nov 2018, 07:33
od Koca
Slazem se predhodnim no ja bi suzio izbor i skratio muje i apelujem na Weltmeister Supitu, pa i neko stelovanje da se odradi ako treba sto je kod svake polovne harmonike neizbezno a takodje mora da se radi i kod mnogih neistrosenih ili novih harmonka gde je kruta klavijatura i nerazradjeni tonovi koji guse itd. Pre ili posle svako svoju harmoniku nastoji da poboljsa i ako je ona ispravna. Supita ce dugo vremena zadovoljavati potrebe kako iskusnijih harmonikasa tako i pocetnika. Neces pogresiti sigurno jer ima veliku i malu kabinu ,dobre tonove a moze se naci u tom cenovnom okviru. Srecno.

Re: Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 09 Nov 2018, 07:34
od Koca
Pardon trebalo je stajati skratio "muke" potkrala se greska.

Re: Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 10 Nov 2018, 00:58
od petar0001
Hvala na odgovorima. Da li mi je zaista potrebna kabina? Što kažete na Paolo Soprani profesional IV ili neku sličnu talijanku?

Re: Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 10 Nov 2018, 10:16
od Koca
Nije. Nije potreban Golf 7 kada se moze voziti Golf 3, to je neko poredjenje ako odlučuje neko ko vozi Reno 5 ali ako je neko vozio novi Pasat on nece gledati Golf 3.

Re: Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 10 Nov 2018, 20:54
od petar0001
A to mi je jasno i bez vaseg misljenja. Najbolje je kupiti najbolju. Meni ne treba najbolja niti imam novaca za najbolju.

Svakako hvala na preporuci za Supitu. Jos sam od nekoga dobio preporuku za Supitu. A što kažete na Paolo Soprani profesional IV? Moze li usporedna sa Supitom?

Re: Koju harmoniku kupiti

Objavljeno: 15 Nov 2018, 08:22
od mali harmonikas
Novi sam i pozdrav svima i onog čega sam se prvog sjetio da bih pisao,da prodajem harmoniku..i uglavnom razočaran sam s ljudima koji su došli gledati harmoniku ..mišljenja sam da ne prodajem loš instrument svirao sam na njemu dugo ali prilikom prodajem valjda imam nesreću da naletim na svercera koji gotovo uvijek uletavaju s istom pričom...