GUERRINI

Sve o različitim markama i modelima harmonika, o proizvodjačima i fabrikama, opšte karakteristike instrumenata.

Pravila foruma

Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.

Nema harmoniku
Postovi: 2
Pridružio se: 20 Jul 2017, 07:59
PostPoslato: 25 Avg 2017, 18:01
Pozdrav svima na forumu
Iskusnim clanovima foruma zahvaljujem na poucnim i strucnim objasnjenjima o harmoniki. Zelja mi je da se prikljuce raspravama i strucnjaci - majstori koji popravljaju harmonike kojim obiluje Srbija i te kako. Narocito o temi Stimmanja harmonike i razlike u Stimmu Guerrini harmonika i Dallape a narocito i ostalih vredni i kvalitetni harmonika koje dolaze iz Italy. Mnogi neznaju da tamo su pretezno nasi majstori koji odredzuju Stimm za Balkan modele Harmonika. Drago mi je da se cuju i ovi amaterski komentari ljudi koji samo razumiju se u sviranje i cak su svetski prvaci postali ali dalje ga ne pitaj o isntrumentu koji nosi na grudina decenijama. Ja kad sviram ako mi nesto ne stima na instrumentu on mora zavrsiti kod majstora do tad sviram sa drugom ili trecom harmonikom koju imam. Drugi harmonikasi cupaju dok ide, to je steta za dobre harmonike koje se ne odrzavaju i nedovoljno cuvaju od transporta i vlage i svega ostalog sto steti instrumentu. Dragi moji strucnjaci jedno malo pitanje za Vas: znali neko slucajno od kad je Guerrini zapoceo proizvoditi Championke koje godine, a od kad su poceli Prezidente Harmonike proizvoditi? Hvala
ADAL93

48 basova
48 basova
Postovi: 92
Pridružio se: 15 Nov 2011, 17:52
PostPoslato: 06 Apr 2018, 22:00
Amatert je napisao:Pozdrav svima, izvinjavam se što upadam ovako, inače sam amater. Ali treba mi vaša iskrena pomoć.

Može li neko procijeniti na prvi pogled da li je ovo orginal Guerrini oro elegant iz Italije ili ipak kopija?

Hvala!
Slika
Slika
Slika


Nikada nisam imao prilike da uživo vidim President Oro Elegant, ali ovo se odmah vidi da je ručni rad. Jer svirao sam istu takvu, a odaju je uglovi kod klavijature. Jako mi je poznat taj kalup jer svirao sam jako sličnu harmoniku. E sada ovi koji se razumeju u harmonike, oni će još po mnogo čemu da primete. Ali meni prvo što upada u oči je klavijatura. Po tome mogu da kažem da je ručni rad :affraid:

Nema harmoniku
Postovi: 7
Pridružio se: 19 Avg 2016, 13:35
PostPoslato: 03 Maj 2018, 18:49
Izvinjavam se ako je vec bilo pitanje, ali koje su sve razlike izmedju superior 2 i 3?
Hvala unapred.

16 basova
16 basova
Postovi: 34
Pridružio se: 09 Avg 2017, 03:16
PostPoslato: 05 Maj 2018, 01:08
trojke su malo teze od dvojki zog 140 basova inace sve je isto mozda kod trojke malo bolji zvuk jer je trojka veca pa ima bolju rezonancu
Prethodni

Povratak na Proizvodjači, marke harmonika i modeli

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju       
Zabranjeno je kopiranje tekstova sa Foruma. MuzikaHarmonike.com zadržava autorska prava nad svim tekstovima objavljenim na Forumu!