Stranica: 1/1.

Titano harmonike

Objavljeno: 16 Sep 2012, 02:11
od Webmaestro
Titano

slika

Firma Titano razvila se na bazi italijanskog proizvodnog iskustva iz Kastelfidarda, a na osnovu zahteva metodike muzickog obrazovanja razvijenog na koledzu dr Vilarda Palmera i Bila Hjudzsa 1946. godine. Oni su radili na Univerzitetu Hjuston u Teksasu u SAD, gde je Palmer izmedju ostalog drzao svoj program obuke harmonikasa. Titano harmonike bile su standardni instrumenti za edukaciju u Palmerovoj skoli, a kasnije i u koncertnom sviranju.
Titano proizvodi klavirske harmonike, harmonike dugmetare C i B sistema, sa standardnim i konvertor bas sistemom. Titano harmonike veoma su popularne kod izvodjaca klasicne muzike. U poslednje vreme Titano je razvio i elektronske harmonike visoko profesionalnog tipa.

Zanimljivo je da se B sistem u SAD naziva "inverzni ruski sistem". Od 1965. godine Ernest Defner (Ernest Deffner) preuzeo je Titano kompaniju, da bi njeno vodjenje nastavila njegova supruga Feit Defner (Faithe Deffner). Ona je trenutno jedna od najpoznatijih zena u Americi u oblasti produkcije harmonika, skolovanja i obuke. Nazivaju je i prva dama harmonike u Americi.

Od 1957. godine Titano je poznat na trzistima pored Severne Amerike, Kanade i na Novom Zelandu i Australiji. U tim zemljama Titano je otvorio svoje firme i time se svrstao u red poznatih internacionalnih proizvodjaca harmonika.

Re: Titano harmonike

Objavljeno: 19 Sep 2012, 00:14
od Ukika
Probao Titano Ideal (ona dvoglasna o kojoj sam govorio), vrh harmonika i tonski i tehnicki, perfektna! Nisam je uzeo jer su dirke bile jako uske oko 18mm ...

Re: Titano harmonike

Objavljeno: 30 Sep 2012, 06:43
od šokac
I ja iz istog razloga nisam taku sličnu kupio. :depkvk:
Mrak harmonika,ton za nevjerovati al treba skupljat prste dok se svira. ;)
Nije mi zato odgovarala a čovjek ju davao za samo 150 eurića,talijanku 120 b!

Re: Titano harmonike

Objavljeno: 03 Okt 2012, 12:52
od Ukika
pričali smo o njoj ranije, svi su bili protiv, kad sam je probao bila je fantasticna, za akustiku dusu dala, ali samo sto je jako uska, cak nije mi i bio neki problem da sviram, ali pokvario bih tehniku verovatno, to mi je i profesor rekao..

Re: Titano harmonike

Objavljeno: 08 Jun 2013, 16:45
od accordionist
Probao sam neki dan Titano,utisci o ovoj harmonici su mi odlicni. Jedino sto Ukika rece za dirke nisu standard. Imali koji model sa dirkama na kije smo mi navikli?

Re: Titano harmonike

Objavljeno: 05 Okt 2013, 14:03
od lalex
Koliko vidim vi ste probali "damske" modele, takođe 120 basova, sve kao kod standardne harmonike, oktave, broj dirki, ali sve manje. Naravno da postoje i standardni modeli, ovde je zaboravljeno da se navede, Titano harmonike proizvodi Victoria i to isključivo za prekoatlansko tržište. Izuzetno su glasne, tonovi su uvek prva klasa, uglavnom binci, i veoma lagane jer ameri preferiraju lagane harmonike. Ja odnedavno posedujem Victoriju-titano virtuoso II i prezadovoljan sam. Odlično balansirana, tipka brza kao metak, odlično vraća, jednom rečju vrh.

Re: Titano harmonike

Objavljeno: 30 Okt 2018, 09:10
od sampionce
Ima li ko kakvih iskustava sa kabinskim Titano harmonikama (2+2)?
Citam komentare, i po svoj prilici se radi o kvalitetnom instrumentu.
Svaka informacija je dobrodosla...

Re: Titano harmonike

Objavljeno: 18 Maj 2019, 11:54
od despot
Pozdrav svima,pisem sa Novog Zelanda. To su ovde jako popularne harmonike,no iz pogresnog razloga.
Trebalo mi je par godina da to dokucim. Posle 2 rata postojala su izvesna braca Jones u Auckland-u koji je i najveci grad.
Oni su bili uvoznici i vodili klub harmonikasa,polako ali sigurno su dosli u situaciju da ukoliko zelis biti u njihovom klubu moras imati
Titano hamoniku.
Ja zaista nisam ekspert,imao sam priliku da cujem jako puno Titano harmonika i meni licno svuce pristojno,ali ne i perfektno.
Imacu priliku da probam jednu ili dve u narednim mesecima pa cu podeliti utiske,mozda i snimim video. :svirac: