osobno posjedujem jednu Hohner Atlantic IV DeLuxe, stara je,nemam pojma koliko, iako je sva od lima meni je draga i za mene kao amatera super instrument.
ima "zlatnu boju" registara i bila je nekada crvena, ali meni se to nije svidjelo pa sam je ofarbao u crno :jdishddf:
nego, imam jednu kratku pricicu vezano za Golu. prije tjedan dana sam bio u posjeti kod jednog Njemca koji prodaje Hohner Morino VI N.
otisao sam isprobati instrument (znam da je to grdosina ali meni za svirku u orkestru odgovara) i tako kroz pricu, kaze meni gospodin (inace je jako bogat) da je do prije par godina imao 7 high lights svjetskih harmonika i jedna od njih je bila Gola. kako je se razbolio, a i ostario, odlucio je sve prodati i imati samo jedan instument za dusu. iako Njemac, prodao je on i Golu i kupio neku Bugari svu pozlacenu, kazem neku jer neznam o kojem je tocno modelu rijec (nisam strucnjak), ali tipke su nevjerojatno mekane i zuckaste boje.
ja ga pitam zasto je prodao Golu, a on kaze: "prodao sam Golu za 14.400 Eur i kupio ovu Bugari novu za 8000Eur. pri tome sam zaradio 6.400 Eur a niti ja niti moja supruga nismo mogli primjetiti nikakvu razliku u tonu, a o mehanici nema potrebe pricati"
ja kao NE strucnjak za harmonike sam skoro pao na guzicu kada mi je rekao cijenu za Golu
p.s. ne vjerujem da je covjek lagao jer nema razloga za to
eto toliko od mene
pozdrav