Guerrini 2 - plagijat

Ukoliko vam treba pomoć pri kupovini ili prodaji harmonike ovo je pravo mesto da postavite pitanje. Procene vrednosti, stanja, karakteristika, godišta i originalnosti instrumenta.
chemist
120 basova
120 basova
Postovi: 170
Pridružio se: 03 Apr 2012, 16:36

Guerrini 2 - plagijat

Post od chemist »

Imam punudu za kupovinom plagijata Guerrini 2, koga je pravio Vekic Djordje iz bgd...harmonika je sklapana pre vise od 10 god, koriscena u kucevnoj varijanti sa cenom 1800 eura...na slikama harmonika je kao nova (dupla kabina, italijanski tonovi, registri 13+1 bocni + 6+master) Kad bih kupovao novu kod Vekica bi bila 2700 eura. Mislim da sam uspeo da postavim fotografije...Vredi li ova ponuda?


Slika
Slika
Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 709
Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25
Lokacija: Kosovo i Metohija

Re: Guerrini 2 - plagijat

Post od Dallape 1960 »

Ne znam druze sta bih ti savetovao.. dosta su to velike pare.. jos malo pa original, a zna se original je original. pa makar i ne bio Dallape, ili Guerini.. :) Nas dugmetarce vadi jedna jedina situacija prilikom kupovine a to je da su cene jedne vrhunske harmonike Dallape 993-a organtone zadnje decenije drasticno pale (apsolutno neopravdano) pa tako za 1800 eura mozemo da naletimo na vrhunski originalan instrument :) Pa ko nema za sampionku, ili prezidenta ima za dallape :D ili profesional 1 ili profesional 4 :) Kod klavirki je situacija dosta teza, ako uzmemo u obzir italijanske modele za 1800 E original je gotovo nemoguce naci..
chemist
120 basova
120 basova
Postovi: 170
Pridružio se: 03 Apr 2012, 16:36

Re: Guerrini 2 - plagijat

Post od chemist »

Nije mala para, mada vecina plagijata Guerrini ili Dallape kako sam video po oglasima, krece se od 1200-2000 eura. Kod klavirnih je najjeftinija Guerrini 4 koja je 3+1 i malo je gabaritnija...oko 2000 eura, Guerrini 2 i 3 idu preko 3000 eura. Cuo sam da Vekic ne radi lose plagijate pa sam zato i hteo da cujem vase misljenje o tome...u svakom slucaju oni se ne mogu uporediti sa originalima ni po ceni, a ni po kvalitetu.
Tomina
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 388
Pridružio se: 08 Sep 2011, 11:35

Re: Guerrini 2 - plagijat

Post od Tomina »

sve to stoji, ali nemoj se ljuti kad ću ovo reći:

- šta je tu guerrini osim znak i izgled?

Kužiš, da na njoj piše "violeta" ili neznam "viktorija" ili neki drugi natpis, više od 50% ljudi je ne bi pogledali.

Shvačaš? To nije guerrini, to samo ima natpis, ali guerrini nije i onaj tko me razumije složit će se samnom.
I sam sam prije srljao na takve gluposti, mislio sam ručni rad dallape nema veze, isto ko orginal - ali je drek! To je samo čovjeku u mozgu da mora pisati gore dallape ili guerrini. Sad sam se smirio, shvatio neke stvari - i da sam kupim takvu harmoniku sa takvim natpisom, prvo što bi napravio je skinuo natpis samo da mi razum bude na mjestu. :D

Isto ko da netko sa hyundaia skine natpise, stavi farove od mercedesa i natpis mercedes, i ti kupuješ mercedesa. Ma kupuješ plagijati, a ne mečku.

Evo reci, da ju sad kupiš, jel bi skinuo natpis guerini sa dekla? ;) Nemoj misliti da te zezam ili provociram, ne bih htio da tako ispadne, nego samo iznosim svoje mišljenje. :jdishddf:
chemist
120 basova
120 basova
Postovi: 170
Pridružio se: 03 Apr 2012, 16:36

Re: Guerrini 2 - plagijat

Post od chemist »

Jesi u pravu...to sto pise Guerrini nema veze, moze se tu staviti i druga dekla, Dallape, Sonola, Weltmeister :D , ali sam mislio da unutrasnjost harmonike mozda nije tako losa...klavijatura, mehanizam basova, klasa tonova...Svestan sam ja da to nije original, ali sam i cuo da moze da zaluta po koji dobri rucni rad...da izbacim ono plagijat Guerrini, Dallape :)
Tomina
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 388
Pridružio se: 08 Sep 2011, 11:35

Re: Guerrini 2 - plagijat

Post od Tomina »

onda mi je drago da se razumijemo, a gle, povedi majstora da on ocjeni, ako su dobri tonovi unutra (talijanski neke ok marke), ako je klavijatura dobra, nema razlika između tipki, ako je dobar zvuk, možda vrijedi te novce?

Kužiš, ako je gore dosta kvalitetnih dijelova, pa nisu ni oni jeftini, treba probati i viditi. :jdishddf:
chemist
120 basova
120 basova
Postovi: 170
Pridružio se: 03 Apr 2012, 16:36

Re: Guerrini 2 - plagijat

Post od chemist »

Mozda sam trebao drugacije formulisati pitanje...recimo...ima li ko iskustva sa harmonikama koje pravi Vekic Djordje iz Beograda... tonovi, faseni, mehanizam basova, kvalitet klavijature....? ;)
mamula
120 basova
120 basova
Postovi: 173
Pridružio se: 16 Jun 2011, 07:57

Re: Guerrini 2 - plagijat

Post od mamula »

chemist napisao:Mozda sam trebao drugacije formulisati pitanje...recimo...ima li ko iskustva sa harmonikama koje pravi Vekic Djordje iz Beograda... tonovi, faseni, mehanizam basova, kvalitet klavijature....? ;)
Nisam imao prilike da probam, ali sam cuo da covjek radi dobre harmonike.
Najbolje ti je da odes i probas, a sa kesom u dzepu cijena ne rijetko ide dolje jos 10-20%! :svirac:
Korisnikov avatar
zvrk555
120 basova
120 basova
Postovi: 133
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Guerrini 2 - plagijat

Post od zvrk555 »

Dallape 1960 napisao:Ne znam druze sta bih ti savetovao.. dosta su to velike pare.. jos malo pa original, a zna se original je original. pa makar i ne bio Dallape, ili Guerini.. :) Nas dugmetarce vadi jedna jedina situacija prilikom kupovine a to je da su cene jedne vrhunske harmonike Dallape 993-a organtone zadnje decenije drasticno pale (apsolutno neopravdano) pa tako za 1800 eura mozemo da naletimo na vrhunski originalan instrument :) Pa ko nema za sampionku, ili prezidenta ima za dallape :D ili profesional 1 ili profesional 4 :) Kod klavirki je situacija dosta teza, ako uzmemo u obzir italijanske modele za 1800 E original je gotovo nemoguce naci..
na ovo što je iznio dallape1960 imam samo dodati to da je sramota koliko su se srozale cijene Dallape harmonika, ali ne zato što su loše nego zbog toga što svi poznatiji harmonikaši na telki sviraju Guerrini pa je nastala pomama za njima, pa ispada da može neko uzet govno i na njega natakariti natpis Guerrini i svima će sline curit. Naravno o ukusima se ne raspravlja i nisam želio ovim komentarom reći da Guerrini harmonike nevaljaju jer to nije istina. Ipak desilo mi se da sam imao priliku isprobati par Guerrinki i u odnosu na moju dallapu nekako mi zvuče tupo i što je najbolje razlika u cijeni je oko 1000€ :asdfnjo:

Bilo je na youtube video pod nazivom "srpski korifeji i njihove harmonike" ali nemogu ga više naći gdje sviraju najpoznatiji srpski harmonikaši (Miša Mijatović, Bojan Ivanović, Gordan Tašić, Jovica Petković...) i od svih tih harmonika Dallape Jovice Petkovića je po mom ukusu imala najviše duše. Ispričavam se na ovako dugom postu. :svirac:
šokac
120 basova
120 basova
Postovi: 189
Pridružio se: 20 Sep 2011, 17:07

Re: Guerrini 2 - plagijat

Post od šokac »

zvrk555,ko da je to problem??? :roll:
Nabaviš slova Guerrini pa pukneš na nju obadvoja! :jdishddf:

Nek si onda neki misle kakav je sad to posebni model,Dallape-Guerrini??? :pudc8:

Zezam se,ma sve je to skoro isto!
Boli te uvo ak je tebi dobra.
Taj Guerrini će otić u trenu u povjest čim par pravih harmonikaša zasvira neku drugu marku.
Davat će ih jeftinije od Dallapa jer za Dallapu ipak više znaju i vani!
Odgovori