Staviš svih 5 prstiju na prvih 5 bijelih tipki koje ti počinju ovim redosljedom: F,G,A,H, znači skroz gore kod brade.
E sad si palac i mali prst ostavi na sredini bijele tipke, na način da uzmeš sredinu od početka bijele tipke do početka crne tipke.
A ova ostala srednja 3 prsta staviš si skroz ispod početka crnih tipki, na način da dodiruju crne tipke. Zato sam i rekao za FGAH tonove, pošto tamo jedino imaš 3 crne tipke.

I sad kreni prolaziti tako sa prstima dolje gore po klavijaturi, znači prsti ti miruju, samo ih vuci tako po klavijaturi i pazi da ti ostanu u istom položaju.
Što se dogodi, naime ako nemaš ispruženu ruku u laktu što je greška skoro svih samoukih, ruka te bude odmah boljela i ne budeš mogao napraviti taj prijelaz po svim tipkama.
E pa ljepo izbaci lakat van, ispruži ruku i radi taj prijelaz po klavijaturi i ubrzo budeš dobio naprirodniji položaj ruke koji tebi odgovara.
Ja probao, i na taj način sam ispravio ruku, prije me boljela u sviranju, od lakta do zgloba - sad više ništa.