Kako Basirati na Klavijaturi?

Pitajte sve o teoriji muzike i teoriji harmonike.
Odgovori
ernes11
Nema harmoniku
Postovi: 13
Pridružio se: 15 Apr 2013, 18:25

Kako Basirati na Klavijaturi?

Post od ernes11 »

Pozdrav.Da li neko moze da mi pomogne kako da vjezbam ljevu ruku na klavijaturi,desna mi je jako dobra jer vec duze vremena sviram ali lijeva nikako!To me interesuje jer me odavno zanimalo kako da sviram bas i kontru kao npr:JOCA KING ali niko nije imao da me savjetuje pa sam se ovdje odlucio obratiti !Najvise bio volio da mi neko snimi u midi formatu basiranje,ili ako nema takav nacin posaljite mi note.pa cu pokusati da te note konvertujem preko jednog programa u midi pa preko Synthesia da mi pokaze.Hvala vam unaprijed !
Korisnikov avatar
Webmaestro
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 1368
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Re: Kako Basirati na Klavijaturi?

Post od Webmaestro »

Sve počinje sa nekim vežbicama. Ne možeš odmah da basiraš kao Joca King :D Kad sam bio mali hteo dam da sviram kao čika Pavke ali nisam počeo sa njegovim Medenim kolom nego sa dosadnim vežbama Albina Fakina :( Tako i ti trebaš najpre levu ruku dobro da istreniraš na klavijaturi sa nekim vežbama za klavir. Sviraj levom rukom skale, akorde i sve što ti padne na pamet da bi ti prsti postali poslušni. Evo ovde imas Hanon vežbe koje su pisane upravo za klavir: Hanon. E kad dobro ukrotiš levu ruku onda prouči harmoniju. O harmoniji je već dosta napisano na ovom forumu i širom interneta. Onda će ti biti lakše da se osloniš na vlastiti sluh pa sam čuješ šta je odsvirano, a možeš da se osloniš i na MIDI, što da ne.
Možda je ovo teži put ali je temeljniji i bolji na duže staze. Za tebe bi najlakše i najbrže bilo da ti neko pokaže: "sviraj ovo, sad ovo, pa pritisni ovu...", to fino uvežbaš i gotovo. Ali to ti je kao da gradiš kuću bez temelja ;)
ernes11
Nema harmoniku
Postovi: 13
Pridružio se: 15 Apr 2013, 18:25

Re: Kako Basirati na Klavijaturi?

Post od ernes11 »

Hvala na pomoci :) Naravno na da ne mogu da sviram kao Joca King to sam samo prijedlog dao.Naravno mnogo je teze ovako bez ucitelja ili nekog covjeka koji je upucen u to,ali kad se skontam sto bi davao novac na casove da mi neko pokaze basiranje kad mogu i ovako sam jer inace se mnogo trudim ako nesto hocu da naucim to ce tako da bude makar ucio 1 godinu ali cu nauciti,ali polako dolazi sve na svoje,hvala ti jos jedanput Webmaestro na ovoj knjigi!
Odgovori