harmonike SIWA&figli

Sve o različitim markama i modelima harmonika, o proizvodjačima i fabrikama, opšte karakteristike instrumenata.
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Odgovori
Worgosiwa
48 basova
48 basova
Postovi: 55
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: harmonike SIWA&figli

Post od Worgosiwa »

Mislim da se treba distancirati od uvredljivih komentara a ostaviti ipak slobodan izbor ljudima da pazare koji instrument žele.Ja sam samo podelio svoja iskustva i sve što sam rekao ovde tačno je 100% i može se proveriti.Dakle vlada svira Petromaestro,ja sviram Siwa&Figli Cobra Special...neki sviraju Cantus,neki President...znači svi sviraju ono što vole a isključivo je stvar slobodnog izbora i DOKAZNOG MATERIJALA šta od harmonika valja a šta ne.Dakle,samo dokazi i iskustva a ne priče rekla-kazala.
Pozdrav.
Worgosiwa
48 basova
48 basova
Postovi: 55
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: harmonike SIWA&figli

Post od Worgosiwa »

Izvinjavam se,hteo sam reći Vlada ali me ponekad izda "shift" pa ne otkicam kako treba.Dakle Vlada svira Petromaestro! :svirac:
Korisnikov avatar
Webmaestro
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 1368
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Re: harmonike SIWA&figli

Post od Webmaestro »

Tako je Worga, potpuno se slažem. Ovde možemo da podelimo svoja iskustva sa harmonikama a ko će šta da svira stvar je ukusa i finansijskih mogućnosti.
Neki dan sam nakon nekog vremena opet svirkao jedan Superior i stekao utisak kako leva i desna strana nisu dobro izbalansirane po pitanju glasnoće onako kako bi meni sada odgovaralo. Zanimljivo da ranije kod iste te harmonike to nisam primećivao pa mi tada nije ni smetalo. Medjutim, kako već neko vreme sviram Petromaestro (gde je uzgred taj odnos perfektno odradjen), sada mi ta "sitnica" god Guerinija zasmetala. Eto, to je dokaz da se ukus može vremenom i sa iskustvom promeniti. Tu je i onaj momenat kada dugo sviraš neki instrument onda ti njegove dobre karakteristike udju pod kožu, što takodje može da formira ili menja ukus. Ima tu i psihologije, možda više nego mehanike :D

Da ne skrenem s teme, pitanje za sve koji su imali prilike da probaju Siwa harmonike: kakvi su vaši utisci kada je odnos leva - desna strana kod ove harmonike u pitanju?
Motif
96 basova
96 basova
Postovi: 117
Pridružio se: 22 Dec 2011, 16:40

Re: harmonike SIWA&figli

Post od Motif »

Ja sam imao dve siwe,znaci jednu siwa cobra,koja je bila odlicna sta se tice tona i balansa ljeva,desna strana,a zadnje sam imao artist special koji je bio grom od harmonike,usporedjivali smo ja i prijatelj sa orginal presidentom,negdje 89g,i u vecini registara je siwa bolje radila,laksa za 1,5kg,mrvicu glasnija,onako na prvu,nesto bolja,neznatno.Probao sam i par siwa koje mi nisu legle tonski,ali i toga ima,nisu sve iste.Za ovog zadnjeg artista sa hds ozvukom mi je zao,ali dobio sam dobre pare,pa posle jebanja nema kajanja.Bila je extra!!
lemic46
16 basova
16 basova
Postovi: 23
Pridružio se: 17 Nov 2013, 04:35

Re: harmonike SIWA&figli

Post od lemic46 »

Korisnikov avatar
alibaba40
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 873
Pridružio se: 15 Mar 2011, 13:42

Re: harmonike SIWA&figli

Post od alibaba40 »

A evo da se ukljucimn u temu posto je vec Webmaestro postavio pitanje kako ko ima iskustvo sa Siwom.Bio sam jako zainteresovan za Siwu igrom slucaja sam dosao do nje preko mog prijatelja koji je isto ovde na forumu i kupio je Siwu klavirnu pa sam malo probao jer ne znam puno posto sam dugmetarac.Ali usporedba Siwe i Paolo Soprani je tolika razlika da je nvjerovatno.Nisam bio zadaovoljan sa Siwom kao sto sam bio sa Soprankom,ljudi ja vam to ne mogu objasniti proslo je dosta harmonika kroz moje ruke ali nisam jos svirao ovako kvalitetnu harmoniku,doslovice hocu reci kad je sviram pluca mi zadrhtavaju koliko je ta harmonika jaka.Evo probat cu postaviti slike da vidite kako izgledaju.Samo da kazem i ovo ne blatim Siwu i niti bilo koju drugu harmoniku nego samo iznosim svoje osobno iskustvo koje sam dozivo.[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img][/url]

Pa evo slika ako budu uspjele pozdrav :ijuju: Slika[/img]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img][/url]
branko
Nema harmoniku
Postovi: 9
Pridružio se: 19 Jun 2011, 23:25

Re: harmonike SIWA&figli

Post od branko »

Evo da kazem nesto i ja o svojim harmonikama , posto je alibado reko svoje misljenje . Ja sam kupijo paolo sopranku posto mi se jako svdila, usto imala je jako dosta registara harmonika je jako ocuvana ali sta vrjedi kad meni nije ljepo legla, e kad sam kupio sivu kobru specijal onda mi je puno puno bolje legla , i mislim da se nemoze donjet zakljucak svirat dvadesetak minuta na jednij i na drugoj. Meni osobno je siva jaca i u basu i u primu . Ali opet su ukusi tuj upitanju ja ucim kod Ede krilica mislim ako on svira jednu takvu sivu onda ja netrebam nista da pricam,naravo Edo ima dava tri razlicita modela ,E sad ova moja siva u rukama alibada je malo manji format za razliku od Edini harmonika tako sam malo konstatovo sa edom oko tonova om mi veli da treba da se malo harmonika rasvira posto je skoro nova tako da treba vremena da se rasvira i sta mogu reci jedino je bitno da sam ja zadovolja sa istrumentom a ostalo je sve stvar ukusa . Alibada cu jednom povest na svirku kod Ede pa da vidi kad Edo zagrmi odma ce promjeniti misljenje o sivi . A u ostalom ne zelim da kudim neciji istrument u ostalom ko sta voli neka izvoli svak ima pravo na svoj osobni izbor. Pozdrav Branko
Njonja81
Nema harmoniku
Postovi: 14
Pridružio se: 03 Nov 2013, 00:47

Re: harmonike SIWA&figli

Post od Njonja81 »

Lep pozdrav svima! Evo moje iskustvo sa Siwa harmonikom... Inace vec dugo vreme poznajem jednog vrhunskog harmonikaša,prijatelja i čoveka Mikija iz Hrvatske,koji poseduje Siwu model super quattro.Model super quattro je inače koncipiran baš za balkansko tržište...harmonika ima fantastičan sound,kristalni organ,bassoon grmi a mala kabina da se rastopiš...mogu samo da kažem sve najbolje o toj harmonici,naravno i o Mikiju koji je svira,svaka čast!
Worgosiwa
48 basova
48 basova
Postovi: 55
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: harmonike SIWA&figli

Post od Worgosiwa »

Logično je da se nekome nešto sviđa više a nešto manje.Zamolio bih sve forumaše koji govore ili dobro ili loše o bilo kom instrumentu da ne postavljaju samo slike već i video zapise jer se sa slike ne može čuti kako instrument zvuči.
Dakle uz reči(slike) bilo bi poželjno postaviti i dela(video snimke) da se svi možemo uveriti da je to tako.
Jedino tako se donekle može dobiti pravi utisak o tome kakav je instrument.
Miki Petrić je jedan od retkih mladih kolega iz Hrvatske koji raspolaže virtuoznom tehnikom i tehnikom koja je najviše zastupljena na balkanskim prostorima i kome loš instrument sigurno ne bi godio.
Hvala svima na diskusiji i tolerantnom pristupu. :svirac:
Dured beul
Nema harmoniku
Postovi: 6
Pridružio se: 12 Jul 2013, 08:54

Re: harmonike SIWA&figli

Post od Dured beul »

dobar dan
kupio sam si novu harmoniku Siwa figli super quattro artist iz italije
imam na nju 7+2 mikrofoni
problema je ce cine mikrofonija jako kad pustim volum da se cujee
sta mozem da uradjimm???? :cry: :o
pozzzz :svirac:
Odgovori