Gabbanelli harmonike

Sve o različitim markama i modelima harmonika, o proizvodjačima i fabrikama, opšte karakteristike instrumenata.
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Odgovori
Korisnikov avatar
Webmaestro
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 1368
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Gabbanelli harmonike

Post od Webmaestro »

Gabbanelli

Slika

Gabbanelli proizvodi profesionalne harmonike od 1930. godine. U svom programu ima harmonike dugmetare, klavirske i dijatonske harmonike. Proizveo je 1950. godine cuveni model "Santa Marsala", zbog kojeg su harmonike Gabbanelli tada postale veoma popularne.

Stalnim razvojem i usavrsavanjem Gabbanelli danas ima specijalne modele harmonika za meksikansku, norteno, tejano, zideko, portugalsku, irsku, skandinavsku i juzno africku narodnu muziku. Sediste firme Gabbanelli je u Italiji, ali ima registrovane firme u Spaniji i Panami.
Korisnikov avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 543
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Gabbanelli harmonike

Post od accordionist »

Dopunjujem ovu pricu o Gabbanelli harmonikama podacima iz istorije a koje sam pronasao na zvanicnoj stranici http://www.gabbanelliaccordions.com

Osnivac brenda je Elio Gabbanelli. On je od 1915. godine radio kao segrt kod Paolo Sopranija u Castelfidardu (Italija) sve do 1929. godine kada otvara svoju fabriku.
1937. rodio se njegov sin Gianfranco John Gabbanelli koji jos kao decak pocinje da radi sa ocem.
1961. Gianfranco John Gabbanelli odlazi u Ameriku i tamo pravi nove modele prilagodjene za to trziste.
1991. godine zajedno sa suprugom otvara Gabbanelli Accordions & Imports LLC u Hjustonu (Teksas), da bi 1999. otvorena fabrika Gabbanelli u vlasnistvu porodice.
Nakon njegove smrti (2003. godine) porodicni posao preuzima njegov sin Michael Gabbanelli koji nastavlja nasledje svoga oca i odrzava tradiciju kvaliteta u izradi harmonika.

Na slikama ispod su redom:
Elio Gabbanelli
Gianfranco John Gabbanelli
Michael Gabbanelli

Slika Slika Slika
Odgovori