Pitanje-sviranje na svadbi

Sve u vezi harmonike i muzike što ne spada u gornje podforume.
nena89
Nema harmoniku
Postovi: 5
Pridružio se: 20 Jul 2012, 00:07

Re: Pitanje-sviranje na svadbi

Post od nena89 »

naravno moram ovako da se snalazim posto mi jos nije omoguceno da saljem privatne poruke nadam se da ces videti ovo mogu ti dati link na koji mozes preuzeti celu kolekciju ljubise pavkovica ja imam celu kolekciju i postavljala sam na neke druge sajtove spremna sam na saradnju sve najbolje pozdrav :depkvk: :jdishddf: :svirac: :ijuju:
nena89
Nema harmoniku
Postovi: 5
Pridružio se: 20 Jul 2012, 00:07

Re: Pitanje-sviranje na svadbi

Post od nena89 »

naravno nadam se daces videti ovo mogu ti dati link na koji mozes preuzetui ljubisu pavkovica postavljala sm vec i na druge sajtove nadam se d ace s ovo videti moram da se snalazim ovako posto mi jos nisu omogucene privatne poruke nadam se da ces ovo videti spremana sam na saradnju sve najbolje pozdrav
nemampojma
16 basova
16 basova
Postovi: 35
Pridružio se: 29 Sep 2012, 14:51

Re: Pitanje-sviranje na svadbi

Post od nemampojma »

Pigini napisao:Pozdrav svima,

Interesuje me vase misljenje o sljedecoj stvari. Moze li se isključivo sa harmonikom napraviti dobra atmosfera za sviranje na svadbi (u trajanju od oko 4-5 sati sa pauzama u kojima bi se pustala muzika sa cd-a, dok bi harmonikaš odmorio), uz ozvučenje i da harmonikaš u isto vrijeme i pjeva? Ili bi bila dobra kombinacija harmonika i klavijature, pa malo harmoniku da svira, malo klavijature? (Možda je glupo pitanje, ali je gore ne pitati, pošto nemam iskustva u ovome). Lokacija je restoran sa oko 100 zvanica.
Svako mišljenje i vaše iskustvo mi je zlata vrijedno, jer sam pozvan da sviram, pa ne znam šta bi, pošto inače sviram harmoniku, a svadbe ne toliko, već ono prije tipa druženje, sijelo i sl. a svirao sam takve svadbe, intimnije, sa manje ljudi.

veliki pozdrav :svirac:
nisam bas siguran da sam razumio pitanje,ti bi bez nekoga velikog iskustva isao svirati svadbu za 100 ljudi?Ja se ne usudim svirati ni pred 10, a kamoli 100, ipak moje misljenje za takvo nesto trebas imati dosta godina u prstima,jer najlakse se obrukati,budi pazljiv i razmisli dobro.
banda00
16 basova
16 basova
Postovi: 29
Pridružio se: 10 Jan 2015, 16:48

Re: Pitanje-sviranje na svadbi

Post od banda00 »

ev imam ja pitanje koliki reprtoar je dosta za svadbu i feste ovako ... ?
Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 709
Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25
Lokacija: Kosovo i Metohija

Re: Pitanje-sviranje na svadbi

Post od Dallape 1960 »

Svadba, veridba i sl veselja jos ako se radi o manjem broju gostiju, odabranom drustvu su veselja najlaksa za rad, tu sviras uglavnom neke namenske stvari koje umeju da se vrte u krug po par puta, naravno uz neku dopunu,, ako sam biras pesme koje ces da sviras bitno je da to lepo slozis ritmicki u hodu, tako se najbolje pravi atmosfera :-) ajd da lupim pedesetak pesama da bi mogao da pocnes da radis bez nekog straha (ne pricam naravno o svadbi od 400 zvanica).. vencanje veridba, krstenje, zurkica i sl.. Za svadbu moras da imas prvo uigranu ekipu, i tu ti treba nesto veci repertoar. Najveca skola muzike, i svirke ti je kafana. To kad prodjes prosao si, jer tu ima svakakvih gostiju, svira se sve i svasta, zavisi od tipa kafane, starogradska, narodna, izvorna, kafanska, itd, tu moze da te reseta svako sa pesmama i tu prvo ustvari vidis koliko ne znas :-D Uvek sam vazio za nekog ko ima mnogo pesama u glavi, i stvarno je tako, jbg zanimalo me, radio sam, ucio, a imalo se sta i skidati, bile su pesme vrh pa ti bude merak i da je sviras, a ne kao ovo danas.. pa mi se desavalo i dan danas se desava da neko izvuce neku naftalinku da me zaprepasti da se jedva sastavim. Kafana je majka.
Odgovori