Predstavljanje članova

Pravila foruma, predlozi, sugestije i kritike, uputstva za rad na forumu i slično.
Odgovori
nocnaptica
Nema harmoniku
Postovi: 3
Pridružio se: 22 Nov 2016, 12:43
Kontakt:

Re: Predstavljanje članova

Post od nocnaptica »

Bitno da smo muzikalni :D Hvala na dobrodoslici
btw, poslao sam upravo mail
Savan
Nema harmoniku
Postovi: 3
Pridružio se: 20 Dec 2016, 22:56

Re: Predstavljanje članova

Post od Savan »

Otac decice, 3 komada od kojih najstariji za koji dan 7 godina a najmladji pola godine. Inače imam 41 godinu i za svo to vreme nisam uspeo ili nasao za shodno da naučim upravljati bilo kojim instrumentom. Zanosio sam SR nekad davno idejom da bih voleo da naučim da sviram saksofon (zvučalo cool) ili gitaru (sve ribe se okupe oko tebe) ali nikad to nisam sproveo u delo. Naučio sam 4 akorda od 'Balkane moj' za vreme služenja vojnog roka i tu se sve završava.

E sad, ako sam ja zajebo i sefa i stanicu, ispravićemo to na sledećem kolenu. A kako sam sve stariji primećujem da mi sve vise prija zvuk harmonike, i pored toga sto sam skloniji zabavnoj muzici od narodne. Pogotovu dugmetara dira neke tacke po duši kao kineskinja kad zabada iglice za akupunkturu :)

Ponajviše sam se učlanio kako bih saznao sta treba i kako da se počne da se ući svirati harmonika. Ali to cemo u drugi temi da ne komplikujem ovde.
Korisnikov avatar
Webmaestro
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 1368
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Re: Predstavljanje članova

Post od Webmaestro »

Svaka čast! :)
Dobrodošao :pozdrav:
mitkenislija
16 basova
16 basova
Postovi: 38
Pridružio se: 09 Avg 2017, 04:16

Re: Predstavljanje članova

Post od mitkenislija »

Pozdrav forumasima moje Ime je Dimitrije mnogi me zovu i laki zbog moje slicnosti u izgledu sa laki lucanom harmonika je ljubav jos od detinjstva sviram je od sveg srca i duse uglavnom volim stare harmonikase kandu,malog drakceta,dzogulu,dragana matica,miliju spasojevica i itd danas sam ponosan vlasnik nekoliko dalapa originali 3 superamestra i jedne supermaksime dugmetare od guerrini imam specijalno radjen superior 3 serijski broj 003 1967 3 po redu koji mi je posle supermaxime tonski najbolja kao i superiora 1 i legendarne super 6 iz 1960 mnogi forumasi su dali u prethodnim postovima jako dobre savete iskljucivo bih pohvalio batakanda73 koji je po meni tehnicki najvise upucen o harmonikama moj brat ima rodjeni ima jos jednu takvu slicnu kolekciju pa se nezna koju ce ko da svira i da ne zaboravim da sam ljubitelj stare narodne muzike ali i dzeza na harmonici nadam se da ce mo se dobro slagali zasto i ne bi ja nemam protiv nikog nista i da cemo pomagati jedni drugima pozdrav i hvala na primanju u ovaj velicanstveni forum :harmonikas:
Korisnikov avatar
Webmaestro
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 1368
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Re: Predstavljanje članova

Post od Webmaestro »

Pozdrav Dimitrije, dobrodošao! :pozdrav:
mitkenislija
16 basova
16 basova
Postovi: 38
Pridružio se: 09 Avg 2017, 04:16

Re: Predstavljanje članova

Post od mitkenislija »

Hvala webmaestro bolje te nasao
mali harmonikas
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 318
Pridružio se: 15 Nov 2018, 08:12

Re: Predstavljanje članova

Post od mali harmonikas »

Evo i mene ..mozda vam se necu svidjeti..dosta sam realan..i nisam možda kao drugi muzicari..i imam svakavih iskustva pozdrav svima
Ceca
Nema harmoniku
Postovi: 2
Pridružio se: 23 Dec 2018, 21:45

Re: Predstavljanje članova

Post od Ceca »

Zdravo,ja sam Ceca,prezime je obicno jesen,pa koga briga :lol:

Nasla sam Vas u potrazi za Tomicom Miljicem i hvala mu sto me je doveo ovde,jer osecam da sam na pravom mestu,medju svojima.Kasnim jedno 20 do 30 godina,ali boze moj uvek sam kasnila na vazna mesta,pa nije cudo sto i sad zaostajem,ali uvek stignem gde treba bogu hvala.
U detinjstvu sam dozivela dve neprijatne stvari koje me kostaju i danas,a to su siromasni roditelji i osnovna skola u mom selu koja je imala sve osim harmonike u svom kabinetu.Morala sam nesto da sviram,pa sam prihvatila bas prim.Imali smo skolski orkestar a ucitelj nam je bio jedan stari ciga,cika Milan .Bez nota smo svirali,samo na sluh i pamcenje,ali smo harali Vojvodinom i na svakom takmicenju smo bili prvi dok se neko pametan 8-) nije setio da to tako ne moze i poceli da nam ukidaju nagrade,jer smo bili "nepismeni" muzicari.Nasa udarna svirka je bila instrumental "U boj,u boj".Ja sada ne znam sta je to bilo niti gde bih nasla tu melodiju.Ako neko zna molim da mi vrati deo zivota :)
Kad nam je skola ukinula orkestar,ja nisam prihvatila u njoj dalje bavljenje muzikom jer nisu kupili harmoniku,pa me nisu interesovali.Da bih sebe i dalje drzala u 'harmonikaskom fazonu',trazila sam od mame da mi kupi gramofon i ploce da bih slusala bar muziku da ne poludim od muke.I jadnica je skupila neki novac i kupila mi gramofon na baterije a sestri poni bicikl.Ona je jurcala po selu biciklom a ja sam u sobi sedela i pustala singl ploce...pogadjate...KOLA :svirac:
Jednog lepog toplog septembarskog dana pozvala sam svoj stari orkestar na malo druzenje u mojoj velikoj travnatoj vojvodjanskoj avliji.Mama je umesila neke pogacice i kupila nam soka na razblazivanje,a jos neki su doneli po nesto,pa je tu bilo svasta za grickanje.Niko nije znao zasto sam ih pozvala osim mene,a razlog je iz svakog ugla posmatranja neverovatan:htela sam da im odsviram na harmonici svako kolo sa svojih ploca a imala sam ih 11.
Kad su seli svi u krug,njih 15,stala sam u sredinu i rekla im:E,sada cu da vam odsviram nekoliko kola,ti Marice pustaj ploce,evo ti gramofon stavi ispred sebe,i cim pocne kolo,ja pocinjem da sviram.A ona je pitala: CIME ? Pa harmonikom,samo je nevidljiva,ali ako imate sluha oseticete gde je :D
A jedan drug je rekao,pa treba im oci ko rengen da je naslute.... :lol:
Moja "nevidljiva" harmonika je meni odlicno funkcionisala,prsti su mi leteli kroz vazduh,svaka ruka je bila na svom mestu,svaki ton je ispracen,polozaj tela,osecaj,moja dusa je tada bila potpuno ispunjena.Kad sam otvorila oci i moj drug Dule je stajao pored mene i svirao kao i ja,nas dvoje usamljenih sirotana medju gazdackom decom.A onda su i oni ustali i zaigrali kolo oko nas,kako je ko znao i umeo.
Trajalo je to neko vreme dok mi jedna drugarica nije prisla i sapnula:majka ti place...
Sedela je na staroj hoklici na cosku kuce i plakala i ceo moj svet je poceo da se urusava kad sam videla tu patnju na njenom licu.Nisam znala zasto dok mi nije jedva izgovorila,duso,ja ne mogu da ti je kupim... :cry:
Najtuznije obecanje koje sam joj tada dala bilo je:

-Mama,nemoj da se brines,kad porastem kupicu DVE harmonike,jedna ce biti tvoja,a jedna moja i uvek ce bolja biti tvoja i volecu je vise...

Sada,ja ispunjavam obecanje...malkice kasnim po obicaju...kupujem dve harmonike,jedna ce biti njena,a jedna moja i njenu cu voleti vise...
Otici cu na njen grob,plakati i svirati samo za nju.
:cry:
Moj drug Dule je uspesan muzicar,harmonikas.
Toliko o meni...I PREVISE
Jaric_T_Zivadin

Re: Predstavljanje članova

Post od Jaric_T_Zivadin »

Pozdrav Ceco.

Predstavila si nam se na veoma lep i dirljiv nacin.

Zelim ti prijatan boravak na ovom forumu.

Dobro nam dosla!
Hrga92
Nema harmoniku
Postovi: 10
Pridružio se: 25 Sep 2019, 20:26

Re: Predstavljanje članova

Post od Hrga92 »

E cao forumasi ime mi je vlado i drago mi je sto sam se prijavio na ovaj forum,cito sam vec par stvari i vidio sam da imate jako interessantnih tema pa sam se zato pridrutio vama. Vrlo kasno sam kreno svirat tek se sad ucim note citat i svirat harmoniku neki su mi govorili da je kasno ali ja to neslusam. Imam 27 godina,prije sam 6 godina bubnjeve sviro i to mi je vec nekako monotonija postala, dobio sam harmoniku jednu klavirku od 120basi stara preko 60 godina od mog rodjaka kao poklon,i imam jako volju da je naucim. Radim sa fakinovim knjigama i imam sve skale i akorde durske i molske sa njima za sad radim. Na pomoc vas forumasa i muzicara se vec radujem unaprijed vam vec hvala. Jeli zna nekog od vas mozda jednog ucitelja klavirske harmonike u becu?
Hvala pozdrav svima😊
Odgovori