Saveti za pocetak momčić 7 godina

Sve u vezi harmonike i muzike što ne spada u gornje podforume.
Odgovori
Savan
Nema harmoniku
Postovi: 3
Pridružio se: 20 Dec 2016, 22:56

Saveti za pocetak momčić 7 godina

Post od Savan »

Pozdrav svim harmonikašicama i harmonikašima.

Već sam pisao u temi za predstavljanje da imam 41 godinu i D sam otac momcine od 7 godina. Mislim da je za mene kasno ali voleo bih da mi deca nauče svirati neki instrument. Moj deda je imao želju da naučim svirati harmoniku, cak je i pred smrt otvorio račun i uplatio tad nekih par miliona dinara da dobijem harmoniku i da krenem da sviram. On je umro, devalvacija je pojela te novce, a ja sam po sebi nisam bio zainteresovan preterano a nije bilo nikoga ni da me usmeri u tom pravcu.

Voleo bih to da ispravim i svakako da svoju decu usmerim ka muzici i kao sto se iz gore navedene priče može zakljuciti (a i samim mojim uclanjenjem na ovaj forum) pokušao bi u njemu probuditi ljubav prema harmonici. Znam da ništa ne ide na silu pa bih voleo da se posavetujem sa ljudima koji su upoznati sa materijom kako ne bih pravio neke početnicke greske. Krecem od njega, da li je on spreman sa 7 godina da krene da uci da svira, po pitanju fizicke spremnosti kao i mentalne. Pretpostavljam da je to jako individualno ali zasigurno postoje neke vodilje.

Druga stvar je odabir harmonike. Ja bih ga voleo slušati kako svira dugmetaru ali nisam siguran koliko je to dobar izbor za klinca od 7 godina. A onda dalje koju harmoniku, koju marku, koji model, tip...

Nadam se da ćete naći vremena da mi odgovorite, unapred se zahvaljujem.
Korisnikov avatar
Webmaestro
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 1368
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Re: Saveti za pocetak momčić 7 godina

Post od Webmaestro »

Najbolji početak bi bio da krene u osnovnu muzičku školu za harmoniku, da tamo nauči osnove i muzički se opismeni. Tako bi stekao najčvršći temelj za kasnije napredovanje.
Savan
Nema harmoniku
Postovi: 3
Pridružio se: 20 Dec 2016, 22:56

Re: Saveti za pocetak momčić 7 godina

Post od Savan »

Zvuci jako logično, kako mi to ranije palo na pamet :) možda sto ni ja nisam isao niti prošao blizu muzičke skole :)

Bitan detalj koji nisam pomenuo je taj da ne zivim(o) u Srbiji već u NL. Samo po sebi nebitan detalj stim da nisam siguran kakve su ovde skole ili da li uopšte postoje skole tog tipa. Sigurno da mora nesto postojati i ovde ima muzičara, iako ne bas preterano puno hrmonikasa :)
Odgovori