Vojo Bjelos
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Re: Vojo Bjelos
Jel postoji negde nekakav snimak uživo svirke da se čuje.
Slazem se potpuno druzeDallape 1960 napisao: ↑12 Avg 2023, 22:56 Zbog toga sam i postavio ovakvo pitanje. Coveku naravno svaka cast, ali bas ga je neko presolio sa ovim izjavamo ko god da je. Olako se izgovaraju i potcenjuju neka bas ozbiljna imena.
Potrazicu pa ako nadjem saljem.
Ne znam, cuo sam svirku na pločama i albumima i deluje mi kao prosecan harmonikas iz tog perioda, ni u jednom delu ne primetim nikakvu ostrinu preciznost, mekocu, dusu sto se kaze ili neke slicne parametre dinamike.sampionce napisao: ↑12 Avg 2023, 20:08 "Склони су људи преувеличавању" колега!
Нема потребе да чујеш Кандоро уназад (лепа је метафора, у рангу оног "пешачио ја до Месеца и назад"), довољно је да чујеш свирање поменутог уметника (код више извођача, што Дисцогс наводи), може се наћи на Јутјубу, и да закључиш сам изворност и истинитост ловачких прича.
Sam umetnik je bio manje poznat siroj javnosti pa je moguce ds ljudi kao Cane zele ostaviti neki dobar trag. Sto kaze narod a i sampionce "O pokojnima sve najbolje".
Poslusao sam albume Halida Muslimovića, Sejdi Sejdija i tako te, svirka na tim albumima je receno prosek, harmonikasi koji se zovu i sviraju po potrebi gde god treba a ako zapadne snimanje super malo pokazivanje javnosti. Ja ne zelim ovim da osporim nikoga pogotovo takve svirace jer je to izuzetno tezak posao i iznimno zahteva zrtvovanje...
Voleo bih da zamolim Caneta ukoliko se nekad vrati na ovaj forum da nas jos malo informise o Voji putem nekih zivih snimaka kao sto je rekao Dugmetarac78. Pokusao sam sa ih trazim medjutim bezuspesno. Objavicu jos par informacija o njemu koje sam ja nasao.
Jedino sto google pruza je ime harmonikasa diskografiju na discogsu i kroz jedan novinarski clanak pise da je ziveo u Semizovcu nekad...
Ostalo je da se proba naci neki rodjak ili tako nesto pa ako bi se pruzile informacije bilo bi lepo. Naisao sam na Facebooku na jednog Bjelosa rodom iz Sarajeva tako da bi to mozda bio neki podatak, ukoliko uspem da kontaktiram javicu svima dalji tok.