Predstavljanje članova

Pravila foruma, predlozi, sugestije i kritike, uputstva za rad na forumu i slično.
Odgovori
Korisnikov avatar
bozana todorovic
Nema harmoniku
Postovi: 4
Pridružio se: 25 Okt 2011, 10:23

Re: Predstavite se

Post od bozana todorovic »

Hvala vam puno.
Korisnikov avatar
Salle1010
120 basova
120 basova
Postovi: 134
Pridružio se: 23 Sep 2011, 14:02
Lokacija: Cuprija

Re: Predstavite se

Post od Salle1010 »

Dobro nam dosla Bozana i,...... kao sto kazu, a i jest tako "tezak je zivot nas muzicara",..... ali je i lep :)
Usput, slusao sam tvoje snimke i jako mi se dopada stil sviranja, pratnja basovima, a i pevanje!
pozdrav i svako dobro :depkvk: :svirac:
KizaX
120 basova
120 basova
Postovi: 124
Pridružio se: 29 Sep 2011, 22:31
Lokacija: Novi Beograd

Re: Predstavite se

Post od KizaX »

Dobro nam dosla :ijuju: :ijuju:
Korisnikov avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 543
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Predstavite se

Post od accordionist »

Dobrodosli svi novi muzicari i muzicarke :svirac:
Korisnikov avatar
k3ra
48 basova
48 basova
Postovi: 58
Pridružio se: 14 Sep 2011, 19:35

Re: Predstavite se

Post od k3ra »

Pozdrav za sve kolege!
Moje ime je Kerim imam 28 godina! Harmoniku sam poceo svirati u 3 razredu osnovne skole ali nisam nikad upisao muzicku skolu s obzirom da je poceo rat u Bosni. krajem rata osnivam band (dvije harmonike, bas gitara i bubnjevi) i pocinjemo da sviramo u kulturno umjetnickom drustvu a i kad nas neko zovne da odradimo neku tezgicu i to je tako trajalo 6 godina, i nekako smo se raspali, ja otisao u inostranstvo na odredjeno vrijeme. kad sam se vratio samo sam na jednom prestao da sviram, ostao bez harmonike(to je bila weltmeister 11 reg) to je bilo 2003 godine!prije dvije godine sam kupio korga pa50 i ponekad zasviram na njemu. ali prosle godine pred 1 maj bio sam kod jednog jarana, i dogovaramo se gdje cemo za 1 maj, i kaze on meni pa ti si nekad svirao harmoniku imam ja neku malu na tavanu da ti donesem da imamo za 1 maj da nam sviras.donese on weltmeister 32 basa, hehe ali hajde bolje ista nego nista,ali problem je sto nisam svirao 7 godina. uzmem ja nju kod sebe 2 dana i izvjezbam malo prstice za sevdah, i tako pocnem opet harmoniku da sviruckam, ne bas tako redovno.ali prije nekoliko dana kod jarana probam guerrini superior, ma covjece nisam mogao da vjerujem da to ja sviram, i naravno odmah mi se javila jaka zelja da se ponovo vratim sviranju za svoju dusu i prijatelje i naravno za kabinskom harmonikom koju jos nazalost nemam, ali nadam se da ce mi ljudi sa ovog foruma pomoci savjetima pri kupovini kad budem sakupio pare.za sada cu vjezbati na ovoj maloj koju imam!

Samo se nadam da nije prekasno da pocnem ponovo svirati!?
Korisnikov avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 543
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Predstavite se

Post od accordionist »

Nikad nije kasno. Ma harmonika je prava stvar i dobro je sto si se vratio tom plemenitom instrumentu a nisi podlegao elektronici sintisajzerima i aranzerima :svirac: :ijuju:
Korisnikov avatar
k3ra
48 basova
48 basova
Postovi: 58
Pridružio se: 14 Sep 2011, 19:35

Re: Predstavite se

Post od k3ra »

accordionist napisao:Nikad nije kasno. Ma harmonika je prava stvar i dobro je sto si se vratio tom plemenitom instrumentu a nisi podlegao elektronici sintisajzerima i aranzerima :svirac: :ijuju:



Ma svirao sam ja synt ali uvjek mi je nesto falilo nikad me nije ispunjavao iznutra, i onda sam na kraju shvatio da mi fali harmonika!
Korisnikov avatar
zex
120 basova
120 basova
Postovi: 191
Pridružio se: 20 Nov 2011, 14:21
Lokacija: Beograd

Re: Predstavite se

Post od zex »

Veliki pozdrav svim kolegama,
nedavno sam naisao na ovaj forum u svom pretrazivacu, pa evo resih da se predstavim. Zovem se Zeljko, imam 23 godine i sa Novog Beograda sam. Harmoniku sam poceo relativno kasno da sviram sa svojih 15 godina, ali to mi nije smetalo da vezbam i koliko-toliko sustignem svoje kolege koje su uglavnom tada imale staz i po 9, 10 godina sviranja na harmonici.
Ovaj forum mi se veoma svideo, jer je ovde na prvom mestu ocuvanje i negovanje ovog najsavrsenijeg instrumenta harmonike, kao i divne muzike koju ovaj instrument proizvodi u rukama vestih sviraca. Tako da, i ja, kao i ostali clanovi ovog foruma, potrudicu se da doprinesem ovoj zajednici. Nadam se lepom druzenju sa ostalim clanovima, pozdrav od zex-a :)
Korisnikov avatar
Webmaestro
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Postovi: 1368
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
Kontakt:

Re: Predstavite se

Post od Webmaestro »

Dobrodosao zex. Lepo druzenje uz muziku i harmoniku je zagarantovano na ovom forumu :svirac:
petar3petar
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 536
Pridružio se: 02 Jul 2011, 23:23

Re: Predstavljanje članova

Post od petar3petar »

Pozdrav svima!
Od ljetos sam član ovog foruma, napisao sam i nekoliko postova no promaklo mi je da se predstavim.

Zovem se Ivan Petrović i živim u Zagrebu!
Imam godina i dugo se bavim harmonikom. Ne sviram već dugo, vježbam više ponikad nego ponekad, ali ne mogu bez harmonika. Svaki su mi dan u rukama i ćesto mi idu na živce no ne znam kako da ih se riješim.
Kada sam bio mlađi harmonike su me toliko zanimale da jednu nisam mogao imati dugo. Prvo bih je raskopao da vidim šta to imao u njoj a potom ćekao priliku da je prodam i kupim neku drugu koju bih onda opet raskapao .......
Prije odprilike 25 godina sam poćeo odklanjati i manje kvarove da bi danas redio i ozbiljne servise a i sastavljam harmonike pod imenom Petromaestro, uglavnom kabinske 2+2 koje se na našem području najviše i traže.
Do sada sam imao puno harmonika između kojih je bilo i vrhunskih svjetskih harmonika poput Hohner Gole, Golete, Goline i Morina, Settimio Soprani Atist VI i Scandalli Super VI stare i nove, Guerrini President svih generacija kao i sve generacije Dallape. Dalje da ne spominjem, dugo bi trajalo. Jedino što nisam imao a smatram vrhunskim je harmonika Frontalini ARTIST sa duplom kabinom.
Družeći se dugi niz godina sa harmonikama stekao sam i odgovarajuća iskustva a u svijetskom centru harmonika Castelfidardu sam obišao gotovo sve ozbiljnije faktore koji sudjeluju u proizvodnji bilo ćega za harmoniku. Posebno su me interesirali tonovi i njihova proizvodnja. Proanalizirao sam sve faze proizvodnje tonova od termičke preko strojne do ručne obrade. U tome dijelu ima mnogo nepoznanica kao i dijelu obogaćivanja tona prolaskom kroz fasene, kutiju harmonike i kabinu ćemu sam u zadnje vrijeme obratio najviše pažnje.
Poslednja izmena od petar3petar u 08 Sep 2012, 18:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori