ШАБАН/SABAN

Sve u vezi harmonike i muzike što ne spada u gornje podforume.
Odgovori
Avatar
sampionce
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 399
Učlanjen: 04 Feb 2012, 22:41

  ШАБАН/SABAN

Post od sampionce » 20 Feb 2019, 22:57

Da li je moguce da jos nema komentara?

Molio bih cenjene kolege da podele iskustva / komentare / misljenja...
Ovaj velikan je zasluzio VELIKI prostor i ovde!

Slava mu!Avatar
accordionist
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 527
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Re:   ШАБАН/SABAN

Post od accordionist » 21 Feb 2019, 13:16

Vecna mu slava! Mogu samo reci da takvih pevaca se nikada vise nece roditi.. :(Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 977
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Re:   ШАБАН/SABAN

Post od Koca » 21 Feb 2019, 15:01

Laka mu zemlja!
Saban ce vecno biti ziv, jer su mu peme vecite, ostavio je jak pecat narodnoj muzici. Predlazem da se podsetimo njegovih hitova ali ne svih nego onih koji leze u nama. Krenucu prvi pa ko zeli moze se pridruziti.
Pesma : Ma ko si ti.Avatar
paponja
48 basova
48 basova
Postovi: 77
Učlanjen: 17 Dec 2015, 17:16

Re:   ШАБАН/SABAN

Post od paponja » 21 Feb 2019, 15:23

Sa vjescu o smrti Sabana Saulica mnogi su ostali bez teksta,tuga je pregolema,a i gubitak veliki za sve koji su ikad culi barem jednu Sabanovu pjesmu.
Pokoj mu vjecni,pocivao u miru!

Zavolješe se jednom dva galeba bela u crnoj noći te joj on obeća da će ona zauvijek biti njegova srna malena i da je jedino ona od anđela stvorena. Dok su se šetali, shvati on da je jedino s njom njemu sreća obećana i pozva je da dođe da ostare zajedno. Ona razmisli, pa mu reče da je možda voli lažno i da će razmisliti da dođe sutra, međutim, on odgovori: "Noćas mi se s tobom spava".

I tako, stigoše oni pred vrata lepih dana njegovog detinjstva, otvoriše ih i javiše se njegovim roditeljima riječima: "Kako si majko, kako si oče". Kad ga majka upita o djevojci koju je doveo, on joj reče: "To je moja Bojana, moja tajna želja.", te se okreni Bojani i reče joj: "Hvala ti za ljubav, danima te čekam."

Idućeg jutra on ispriča svima kako je u snu sanjao neku ženu s dečakom što sanke vuče i reče joj da je zamišljao nju umesto te žene kako se igra srećna ispred njihove kuće.

Dogovoriše oni svadbu, a u selu već pričaju da je njihova ljubav identična onoj kad je Milicu Stojan nekoć voleo, te da je on baš nju odabrao međ' hiljadu žena. I tako, jedno jutro iz bašte njene ga zovu šadrvani, svadba je. Zaista, postade ona kraljica njegovog srca, a on prestade biti kralj boema i postade sultan na prijestolju sa najlepšom ženom vremena svih.

I tako, život proživješe, nekad se i posvađaše, ali uvijek su pružali ruke pomirenja, te na kraju i ostariše zajedno. S namerom su obilazili velike gradove, hodali balkanskim ulicama, gledali bele narcise kako venu, upoznali i Cvetu i Mihajla, sve dok ne dođe tužni čas rastanka.

Odletio je njen Šaban, njena golubica bela. Dok je tražila utjehu, njegova ljubav koja mu je bila čitav život k'o gitara, dušu ispusti, a bog ih na kraju opet sastavi.

Počivaj u miru, legendo.Avatar
dugmetarac78
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 995
Učlanjen: 31 Maj 2012, 20:31

Re:   ШАБАН/SABAN

Post od dugmetarac78 » 21 Feb 2019, 19:15

Otvor'te se andjeoska vrata, otvor'te se za još jednog brata.
Ne želim da prihvatim da Šaban nije živ, jer dok ja živim za mene će biti živi i on i Mića Nikolić, samo su sad na nekom sigurno boljem mestu. Jer uz njihovu muziku, (tu je naravno i legenda Mirko Kodić koji je Bogu hvala živ), ja sam odrastao vežbao svirao njihove pesme, pa i plakao uz njih.


Sent from my Pisaća mašina

Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 977
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Re:   ШАБАН/SABAN

Post od Koca » 22 Feb 2019, 07:57

Spoj Sabana i Mice je neponoviv, samo se nisu trebali spojiti na tamo nekom drugome svetu. U jednom trenutku pokazali su ste je:

"LJubavno ludilo",

pricali o sreci :

"Bog delio svima srecu, gde smo bili ti ja","Koliko ti srece zelim" ," Pustite je neka zivi, neka zivi zivot svoj"...Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 662
Učlanjen: 27 Maj 2011, 21:25
Lokacija: Kosovo i Metohija

Re:   ШАБАН/SABAN

Post od Dallape 1960 » 22 Feb 2019, 20:01

Vecna slava kralju jednom, jedinom i neponovljivom. :roll: Hvala mu na svakoj snimljenoj pesmi, i svakom ispevanom stihu, kroz njegove pesme sam ziveo, i od njegovih pesama sam ziveo. Ako ti se svaki kolega pokloni, i svako ko malo sluha ima kaze da si najbolji ja mislim da je to dovoljno.. Pocivao u miru.Odgovori