Iskreno, razmisljao sam malo manje Pavketa, svi zivi Pavke pavke pavke, kao da je jedini, veliko postovanje prema njemu, ali postoje neke pesme koje su cika Jovica, Serbo, Bojan Jovanovic odradili na takav nacin da je to neopisivo.Koca napisao: ↑11 Sep 2023, 23:58 Obicno ide rubato, pa srednje brzo i na kraju artiljerija. Melos srpski , eventualno bosanski sevdah, bez ciganisanja, Pavketov stl se dobro kotira. Primer: pocetak Lulo moja od Pavketa, Melem kolo od istog. Kraj mozes od Kemisa Dadino ili Batin vez kolo. E sad zavisi sta imas dobro uvezbano u rukavu.
Sokobanja 2023
Re: Sokobanja 2023
Naravno, mislim na 2024 godinu kada se bude odrzavalo.dugmetarac78 napisao: ↑12 Sep 2023, 02:47Ako nije frka da mi pojasniš o čemu se radi, nisam upućen šta 24???
Slazem se sa tobom ja iskreno mislim da je Sokobanja cisto gubljenje vremena i zivaca! Za to vreme vezbanja mozes navezbati nesto mnogo korisnije ako tezgaris, npr. dobre improvizacije od Borka, Ace, vezana uvodna kola itd. pa ces imati bolji i kvalitetniji repertoar koji ljudi vole. U Sokobanji to da odsviras padas jer nije po volji nekom u ziriju kojem je sujeta poljuljana jer on svira samo tako i nikako drugacije pa makar to bilo od Tinenta i Radojke ili sto te bas on nije spremao za takmicenje i naravno uzeo lovu za casove pripreme. Znaci dno dna u sta sam se uverio i vise i ne pratim takve manifestacije. Sta je Evrovizija? Cisto pederisanje.
@Коча
Последња реченица је отприлике резиме свих такмичења тог карактера, укључујући и жлезде гранда!
Последња реченица је отприлике резиме свих такмичења тог карактера, укључујући и жлезде гранда!
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Slušao sam jedan intervju gde je Boban Prodanović koji je po meni vrhunski harmonikaš i kompozitor, rekao da se nikada nije takmičio za prvu harmoniku. Bio je u žiriju kad su ga pozvali, ali nikad kao takmičar.
PS. Ne znam zašto sam ovo napisao, ali ne može da škodi, a čim ne škodi znači da koristi. Lane G.

PS. Ne znam zašto sam ovo napisao, ali ne može da škodi, a čim ne škodi znači da koristi. Lane G.

Iskreno da vam kazem, raspitivao sam se kakve se muljaze i sta sve (ne) dogadja tu. Nenormalne su stvari da se u vidu donacija donira odredjen iznos da bi se odredio pobednik jelte kako vec to funkcioniše... Organizacija je velika dosta njih dolazi, shvatam da su i pre 10 20 30 godina bile muljaze ali mnogi stari harmonikasi su u to vreme vidjali da je to sramota. Sad bez srama bez pokrica bez icega masina pumpa i pumpa sve dok ne pukne. Kako komentarisete "Sokobanju" od Nešića ili Zlatnu dirku vojvodine?
Zadnju Sokobanju (kraj) sam pre ne znam tacno 7-8 godina kada je moj poznanik ucestvovao i znam kako svira a pobedio je neki tip svirajuci na Rolandovoj harmonici izuzetno maloj neko vlasko kolo vrteci sve jedno isto sto je izazvalo u meni zaprepascenje da ne verujem sta gledam i slusam.
I tada sam gledao kraj kada je to svirao, ne znam sta je svirao u toku takmicenja, samo sam cuo to pobednicko kolo. E sad koga interesuje neka malo proceslja posto nema puno harmonikasa na Roland harmonici i neka svako dodje do zakljucka da li on zasluzuje 1. mesto. Od tada ne gledam Sokobanju. 

- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
https://www.youtube.com/watch?v=KXKYZ8BcP08 pogledaj ceo snimak.Džoga napisao: ↑14 Sep 2023, 18:12 Iskreno da vam kazem, raspitivao sam se kakve se muljaze i sta sve (ne) dogadja tu. Nenormalne su stvari da se u vidu donacija donira odredjen iznos da bi se odredio pobednik jelte kako vec to funkcioniše... Organizacija je velika dosta njih dolazi, shvatam da su i pre 10 20 30 godina bile muljaze ali mnogi stari harmonikasi su u to vreme vidjali da je to sramota. Sad bez srama bez pokrica bez icega masina pumpa i pumpa sve dok ne pukne. Kako komentarisete "Sokobanju" od Nešića ili Zlatnu dirku vojvodine?
Da ne duzim, svi govorimo o istom problemu na ovaj ili onaj nacin, i kako li se oseca mladi harmonikas koji sve nade polaze u svoju muzikalnost, izlize mebl na stolici od vezbanja harmonike a onda oseti tu gorcinu u stomaku kada ispliva neki pobednik koji to ne zasluzuje i to krajnje providno.
Po raznim manifestacijama u Srbiji se vrti krug pevaca koji gostuju po manifestacijama od opstinkog znacaja iz grada u grad po astronomskim cenama od vise miliona dinara po dvocasovnom nastupu, a zatim taj izvodjac jos prijavi grad da nisu platili taksu za javni nastup SOKOJ-u jer je naravno on bas u upravnom odboru SOKOJ-a. Radi se o pevacu Zeljku Vasicu kome nije dovoljan ebnormalni honorar vec se savesno brine i o placanju taksi, a pri tome pitam se da je sam organozovao koncert i da se finansira od prodaje karata a ne iz budzeta lokalnih samouoprava da li bi imao par prodatih karata.
Po raznim manifestacijama u Srbiji se vrti krug pevaca koji gostuju po manifestacijama od opstinkog znacaja iz grada u grad po astronomskim cenama od vise miliona dinara po dvocasovnom nastupu, a zatim taj izvodjac jos prijavi grad da nisu platili taksu za javni nastup SOKOJ-u jer je naravno on bas u upravnom odboru SOKOJ-a. Radi se o pevacu Zeljku Vasicu kome nije dovoljan ebnormalni honorar vec se savesno brine i o placanju taksi, a pri tome pitam se da je sam organozovao koncert i da se finansira od prodaje karata a ne iz budzeta lokalnih samouoprava da li bi imao par prodatih karata.
Захваљујем на информацијама и искуствима мајстор Кочо, причам са разним људима данашњице што се тиче музике и већина ми говори да се такво такмичење и треба избегавати због великог разочарења а уколико покушаш ишта одма си скебан.Koca napisao: ↑15 Sep 2023, 07:34 Zadnju Sokobanju (kraj) sam pre ne znam tacno 7-8 godina kada je moj poznanik ucestvovao i znam kako svira a pobedio je neki tip svirajuci na Rolandovoj harmonici izuzetno maloj neko vlasko kolo vrteci sve jedno isto sto je izazvalo u meni zaprepascenje da ne verujem sta gledam i slusam.I tada sam gledao kraj kada je to svirao, ne znam sta je svirao u toku takmicenja, samo sam cuo to pobednicko kolo. E sad koga interesuje neka malo proceslja posto nema puno harmonikasa na Roland harmonici i neka svako dodje do zakljucka da li on zasluzuje 1. mesto. Od tada ne gledam Sokobanju.
![]()