Strofa

Pitajte sve o teoriji muzike i teoriji harmonike.
Odgovori
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 14 Jun 2018, 10:29
Kontakt:

Re: Strofa

Post od Džoga »

Danas je bila revizija sto se tice teme, Harmonika koju ima Aca je 2+2 i 1973god sa Binci Tonovima po koje je Moša Djordjevic isao u Italiju i zahtevao posebnu obradu.

Dragan (otac Acin) je svirao Prof1 kao sto sam rekao i nezadovoljan gabaritima harmonike hteo je nesto lakse Mosa je rekao da je njegova 2+2 laksa u odnosu na 3+1, dakle;

Harmonika koju Aca poseduje je 2+2 te je onda vec malo drugacije poredjivati je sa modelom koji je svirao Petkovic ciji je vlasnik Raja Boskovic s obzirom da je ta 3+1.... (svakako koriscena je ista garnitura tonova pre kao i kod Mose).

Dakle donosimo zakljucak da je u pitanju nesto sto je iznad 1 klase Bincija u to vreme koji je isao u Champion Prof3 prof4 prof1 itd itd.... Te samim tim poredjivanje kao sto rekoh nije adekvatno s obzirom da su drugacije "performanse" instrumenata sa jednom i dve kabine.
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Kontakt:

Post od Džoga »

Harmoniku je Aca nasledio od oca usled oceve smrti od pre sest sedam godina...
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Kontakt:

Post od Džoga »

https://youtu.be/I1cYmGFfE54

Aranzman: Kandic Vuk
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Post od Koca »

Sampionce,evo nesto sto od davno cuo nisam pa eto danas, nadam se da cu te pogoditi:

https://www.youtube.com/watch?v=AckhoAwR4iw
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra

Post od Koca »

Koca
Šef orkestra
Šef orkestra

Post od Koca »

A Boga mi imam nesto i za DZogu koji se sprema za takmicenje , pa za ""kolo po izboru"" koje bi mnoge moglo zbuniti u ziriju. :D

https://www.youtube.com/watch?v=BW36USUtXgg
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Kontakt:

Post od Džoga »

Nisam vidjao nikoga do sad da je svirao Gulu na takmicenju, bila bi senzacija staviti ga u kolo po izboru ali senzacija koja bi mogla da kosta :D

Ako bi uzimao kolo po izboru od njega onda bi uzeo ono Jutarnji merak ili Ljubavnu igru
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra

Post od Koca »

Pa to i kazem, zbunilo bi ziri... jer je muzika iznad njihovog dometa. Mada ovo kolo je izazov u svakom smislu, a smisao tog takmicenja je pod znakom pitanja. Komentare smo vec culi ranije. Sujeta je strasna stvar pa i u muzici, najpre je potreban svestran i nepristrasan ziri koji bi onda odabrao najboljeg takmicara.
Korisnikov avatar
dugmetarac78
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31

Post od dugmetarac78 »

Džoga napisao: 28 Apr 2024, 13:42 Nisam vidjao nikoga do sad da je svirao Gulu na takmicenju, bila bi senzacija staviti ga u kolo po izboru ali senzacija koja bi mogla da kosta :D

Ako bi uzimao kolo po izboru od njega onda bi uzeo ono Jutarnji merak ili Ljubavnu igru
A šta imaš da izgubiš prijatelju, budimo realni sve se unapred zna, tako da makar ako ništa treba ostati svoj i dosledan sebi a ne brinuti da li ćeš se dodvoriti nekom žiriju koji je ....ajd sad' Jedno iskustvo i avantura više.
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Kontakt:

Post od Džoga »

Prvo da vidimo kako cu proci u predkvalifikacijama :svirac:
Ima dosta predrasuda za to takmicenje ali svakako program koji odaberem cete cuti i videti ako se kotiram za finale, bice interesantno.
Cilj mi je da sam nekako objektivno odredim gde se nalazim na lestvici harmonikasa moje generacije a ne da sad uzimam neka priznanja titule i to... Idem radi sebe stoga se trudim da me koincidencije sa nekom obmanom zirija i donacijama festivalu zaobidju u sirokom luku.
Odgovori