Imam jedan probelm oko spajanje zvuka za zvirku. Jako lose zvuci kad se namestimo i da pocenmo svirat. Kako se namesti da se ima lep zvuk? Dali neko zna. Kad odem na veselje vidim neke muzicke spravr sto oni imaju . Nemam pojma sta to znaci ali me zanima , zato sto lepo zvuci . Dinamicno. Tonac ga bas namesti.
Ja i moji momci smo kupili oprema za svirku i zeleli bi da sviramo sade drugima. Veselje / svadbe/ krstenje …
Od opreme imamo.
- Dynacord powermate 1600
- EV dva zvucnika.
- EV elx200 /Jedan
-Behringer compresor pro xl /mdx2600
-Dynacord eq 2215
- dve harmonike / Scandalli -Dallape / mikrofon Pecini
- klavajtura / Korg TR
- Mikrofon Shure / Pevac
- Bubanj / roland td 50
- Puna torba kablova.
Kako da se lepo to spoji da lepo zvuci a ne Los zvuk ko i los miris, da ne kazem smrad. Sto moram da trpim to bre?. Ako iko neko zna , hvala unapred .
Pomoc oko razglas zvuka u bendu/ orkestru
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Re: Pomoc oko razglas zvuka u bendu/ orkestru
Prijatelju ovo što si nabrojao je sasvim korektna i dobra oprema, ozbiljna priča. problem je očigledno samo u "uštimavanju" kod većine muka je da podesi parametriku, i equilaizere. Što se tiče kompresora i dodatnog equilaizera, možda da probate bez njih, jer ako nisu postavljeni kako treba, više štete nego koristi. Koje efekte koristite, jel standard 5-55? A peceni NO COMMENT
Da 5-55
Mi smo samo spojili dva zvucnika EV u miksetu. Nista drugo od dodatne opreme. Znaci klavjatura, harmonike i pevac je u mikseti spojiti.
Neznam kako da vam opisem ali zvuk nikakv nije. Mi smo nesto probali na mikseti gornji deo pipkati kao da smo namestili ali nije to to. Hahah!
Ko da je uguseno sve!
Mi smo samo spojili dva zvucnika EV u miksetu. Nista drugo od dodatne opreme. Znaci klavjatura, harmonike i pevac je u mikseti spojiti.
Neznam kako da vam opisem ali zvuk nikakv nije. Mi smo nesto probali na mikseti gornji deo pipkati kao da smo namestili ali nije to to. Hahah!
Ko da je uguseno sve!
- dugmetarac78
- Šef orkestra
Izvini još jedo pitanje jel to trojka dinakord ili ???
Jeste, trojka je
-
- Šef orkestra
- Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25
Zasto PECENI NO COMENT?
A ton je bgm nauka.. ipak bi trebao neko na terenu da vam objasni..
Prvo bih krenuo od miksete i zvucnika, i naravno, kablova. Da li je sva oprema ispravna? Da li znate kako to da proverite? Da li su svi kablovi ispravni?
Probajte da pustite neku numeru sa telefona, USB stika, ili nekog drugog medija povezanog direktno na misker (bez efekata i sa ravnim EQ), pa da ocenite taj zvuk. Ukoliko to zvuci dobro, a ne priguseno, onda je problem samo do stelovanja miksete i instrumenata. Ali ako je i dalje priguseno, vrlo je moguce da su zvucnici ili mikseta u nekom problemu. Mada postoji i varijanta da ste ukljucili nesto sto ne treba.
Kao sto rece Dallape1960, ton je nauka, mada sa tom opremom koju imate, ne morate da budete naucnici
Prilicno je jednostavna za podesavanje, za razliku od nekih drugih. Vrlo je tesko dijagnostikovati problem ovako iz daleka, ali najbolje je da nadjete nekog ko se razume i da vam proveri na licu mesta.
Probajte da pustite neku numeru sa telefona, USB stika, ili nekog drugog medija povezanog direktno na misker (bez efekata i sa ravnim EQ), pa da ocenite taj zvuk. Ukoliko to zvuci dobro, a ne priguseno, onda je problem samo do stelovanja miksete i instrumenata. Ali ako je i dalje priguseno, vrlo je moguce da su zvucnici ili mikseta u nekom problemu. Mada postoji i varijanta da ste ukljucili nesto sto ne treba.
Kao sto rece Dallape1960, ton je nauka, mada sa tom opremom koju imate, ne morate da budete naucnici

- dugmetarac78
- Šef orkestra
Pa nisam ga imao, pa glupo mi da ga komentarišem, a ima raznih iskustava čuo sam. A ovo što se tiče da je najbolje na terenu da neko pokaže i objasni, to se slažem, teško je preko poruke naštimati ozvučenje.Dallape 1960 napisao: ↑17 Nov 2023, 05:56 Zasto PECENI NO COMENT?A ton je bgm nauka.. ipak bi trebao neko na terenu da vam objasni..