Znamo da je zvuk na prvom mestu, ali priznajmo – izgled instrumenta često igra svoju ulogu, pogotovo kad nastupamo pred publikom.
Sjajna klavijatura, biseri, ugravirani detalji, specijalne boje, logo u zlatotisku... sve to može da ostavi utisak.
Zanima me – koliko vi obraćate pažnju na vizuelni izgled harmonike?
Da li vam je važno da instrument izgleda „moćno“ i elegantno, ili vam to ne znači ništa ako dobro svira?
Da li ste ikad birali harmoniku i po njenom dizajnu, ili vam je isključivo zvuk bio kriterijum i šta mislite o modernim dizajnima (npr totalno crna harmonika sa svim crnim dirkma i slično)?
Koliko vam je važan izgled harmonike?
Re: Koliko vam je važan izgled harmonike?
Izgled je kao i kod zena potreban, ali ne i dovoljan uslov za kupovinu harmonike. Ali za razliku od zena treba da ima jak glas. 
Potpuno se slazem sa Kocom.
-
- Šef orkestra
- Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25
Vazan mi je izgled puno, ali za mene je recimo najlepsa dugmetara guerini sampion zuti bas, obicna alu dekla i automat registar. Ne volim patalovke i prezidente itd.. a klavirna definitivno S.S artist 6. 

Е, а сад ћу ја као ”старац Фочо од сто љета”...
Оно што видимо споља је естетика намењена свирачу, односно публици, али оно што редак број нас имамо прилике да видимо, а тиче се лепоте унутрашњости (врхунског!) инструмента - саме његове израде, детаља, педантности (или одсуства исте), технолошки и технички детаљи... то је тешко објаснити овде у пар реченица.
”Ко разуме, схватиће” Бранко Миљковић
На столу ми је управо један Артист 6 из, рекао бих, периода с почетка 60-их година. То је, људи моји, чудо! Лепота!
Све више сам склон убеђењу да управо та, унутрашња лепота, посвећеност најситнијем детаљу (што дефинитивно није случај код данашњих инструмената) је оно што у потпуности оплемењује и дефинише коначан звук једног таквог чуда од инструмента.
То се, нажалост, више неће правити, осим... уколико га ја не направим!
Зар не, Кочо?

Оно што видимо споља је естетика намењена свирачу, односно публици, али оно што редак број нас имамо прилике да видимо, а тиче се лепоте унутрашњости (врхунског!) инструмента - саме његове израде, детаља, педантности (или одсуства исте), технолошки и технички детаљи... то је тешко објаснити овде у пар реченица.
”Ко разуме, схватиће” Бранко Миљковић
На столу ми је управо један Артист 6 из, рекао бих, периода с почетка 60-их година. То је, људи моји, чудо! Лепота!
Све више сам склон убеђењу да управо та, унутрашња лепота, посвећеност најситнијем детаљу (што дефинитивно није случај код данашњих инструмената) је оно што у потпуности оплемењује и дефинише коначан звук једног таквог чуда од инструмента.
То се, нажалост, више неће правити, осим... уколико га ја не направим!
Зар не, Кочо?

Krajnje je vreme, cak malo i kasnis. 

Ебига Кочо, не мож да постизавам, али у праву си скроз!
Само, неће баш бити Слоновски акорд, већ оно друго.
Само, неће баш бити Слоновски акорд, већ оно друго.