O ukusima naravno ne vredi raspravljati, ali ovde bih se samo osvrnuo na jednu recenicu koja mi je onako sto se kaze "zapala za oko", citiramsteela je napisao:to je vrhunski harmonikas pogotovo u sviranju SUMADIJSKE muzike...ima lijepih kola ali nisu puno tehnicki zahtjevna osim GINJA (BAR ZA MENE)...odlican harmonikas,ali je ipak za mene omiljeni PAVKE!
"ima lijepih kola ali nisu puno tehnicki zahtjevna osim Gunja". Sa tom konstatacijom da su kola od Tomice Miljica laka za sviranje se nikako ne bih slozio, pod uslovom da se izvedu upravo onako kako ih je on svirao, ne da lici na to, nego da se bas odsvira u ton, izuzetno tesko i za najbolje harmonikase na ovim prostorima. Cak sta vise slobodan sam da kazem da mnogi i sviraju njegova kola bas tako, da lici i bude prepoznatljivo, bez da ikoga podcenim i vredjam. Ni za jedno njegovo kolo nikada ne bih mogao da kazem da je lako za sviranje, bez obzira na tempo u kome se izvodi. I najsporije njegovo kolo je kombinacija raznih ukrasa dosta teskih za izvodjenje i samo najbolji majstori pogotovo iz skole Dragana Vasovica mogu da to odsviraju onako kako bi trebalo. Mada je Tomica dosta i modifikovao prstored i prilagodio ga onako kako je njemu bilo lakse, jednostavno neponovljiv umetnik.