Jovan Pajović

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Čačanin032
Nema harmoniku
Postovi: 3
Učlanjen: 17 Avg 2021, 13:34

Jovan Pajović

Post od Čačanin032 » 17 Avg 2021, 14:00

slika

Poštovani,

nisam harmonikaš, čak ni muzičar, ali sam čovek koji voli muziku, uživa u njoj i poštuje one koji se bave ovim lepim ali zahtevnim poslom i umetnošću. Sa uživasnjem sap pročitao biografije naših poznatih harmonikaša, pa sam poželeo da dam svoj skromni doprinos.

Želim da predstavim mladog Jovana Pajovića iz Slatine kod Čačka. Jovan pohađa srednju muzičku školu i više puta se takmičio na Međunarodnom festivalu "Prva harmonika - Sokobanja", a tri puta osvajao prvo mesto u mlađim kategorijama. Poslednji put prvo mesto osvojio je u Sokobanji za 2021. godinu u kategoriji Juniora. Pored toga takmiči se i na takmičenjima na kojima se izvodi klasična muzika gde takođe ima pregršt nagrada. Po mom, doduše laičkom, mišljenju radi se o velikom talentu koji će u budućnosti imati jpoš mnogo šta da kaže. Ispod su Jovanovi osnovni biografski podaci.

JOVAN PAJOVIĆ - BIOGRAFIJA

Jovan Pajović rođen je u Čačku 2004. godine. Sa porodicom živi u Slatini kod Čačka. Završio je Osnovnu školu "Branslav Petrović" u Slatini i nižu muzičku školu "Dr Vojislav Vučković" u Čačku. Sada je učenik trećeg razreda istoimene srednje muzičke škole škole u Čačku, odsek harmonika. Pored brojnih takmičenja u sviranju narodne muzike Jovan iskazuje vrhunski talenat u izvođenju klasične muzike gde je takođe ovenčan brojnim nagradama. Talenat za muziku nasledio je od svog oca Milana Pajovića koji je takođe jedan od poznatih harmonikaša iz našeg kraja. Jovan povremeno nastupa u okviru kulturno-umetničkih društava, kao i sa Horom "Čačanska lira".

Ispod ovog teksta nalazi se par snimaka dela Jovanovog nastupa sa 58. Međunarodnog festivala "Prva harmonika - Sokobanja 2021" od 14. avgusta 2021. godine.

Jovan Pajović - Sokobanja 2021 - I nastup
https://drive.google.com/file/d/1mEh2GC ... sp=sharing
Jovan Pajović - Sokobanja 2021 - II nastup
https://drive.google.com/file/d/1Ljffba ... sp=sharing
Jovan Pajović - Sokobanja 2021 - Dodela nagrada
https://drive.google.com/file/d/1rjuofP ... sp=sharing

S poštovanjem,
Predrag Mićović
Udruženje Čačana u BeograduČačanin032
Nema harmoniku
Postovi: 3
Učlanjen: 17 Avg 2021, 13:34

Re: Jovan Pajović

Post od Čačanin032 » 19 Avg 2021, 18:10

Snimak svih nastupa Jovana Pajovića, I mesto kategorija juniora - Sokobanja 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=DEqSa_jrmukOdgovori