Ishak Dedić

Ljudi bez kojih harmonika ne bi progovorila. Biografije harmonikaša.
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Avatar
teacher
16 basova
16 basova
Postovi: 31
Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00

Ishak Dedić

Post od teacher » 13 Maj 2022, 09:20

Ishak Dedić harmonikaš,kompozitor, aranžer, producent.
Rođen 02.08.1970. u Zenici. Osnovno muzičko obrazovanje stiče u klasi profesora Ljubinka Jovića a uporedo s tim uzima privatno časove harmonike za narodnu muziku. Bio je član KUD "Željezara" i "Ibrahim Perviz" u Zenici. Pozavršetku Gimnazije upisuje Mašinski fakultet u Zenici. Studij je trajao 2,5 godine i nikad nije doveden do kraja jer ga je "muzički put" odveo na drugu stranu. Svirao je bezbroj koncerata i live nastupa sa svim velikim imenima Ex Jugoslavije.
U njemačkom gradu Bruchsal 1994-te godine osvaja prvo mjesto na takmičenju harmonikaša, gdje dobija za nagradu harmoniku firme "Victoria".
Iste godine započinje i sa studijskim radom a prva autorska pjesma koja je uradjena bila je za Nihada Fetića Hakalu pod nazivom "Galeb".
Radio je kao kompozitor, aranžer, instrumentalista i producent na pjesmama Šemse Suljaković, Amele Zuković, Dragane Mirković, Jane, Zehre Bajraktarević, Zlate Avdić, Šerifa Konjevića, Kemala Malovčića, Enesa Begovića, Nihada Fetića, Osmana Hadžića, Seje Kalača, Šekiba Mujanovića, Mahira Burekovića, Šekija Bihorca, Zoke Jankovića, Džepija i na desetine mladih pjevača.
Uporedo s tim odradio je par desetina njemačkih i turskih produkcija kao aranžer i producent. Već duže vrijeme sa porodicom živi i radi u Njemačkoj u gradu Oberhausenu svom tonskom studiju "ID" Germany i u privatnoj školi harmonike.
U ovom momentu je u fazi rada na velikom instrumentalnom materijalu na kojem će biti zastupljena muzika iz cijelog svijeta i svih žanrova a uporedo s tim radi na instrumentalnom materijalu tradicionalne pjesme iz BiH sevdalinke (https://www.youtube.com/watch?v=xaO3EUZvQB4).

Izvor: Facebook - Muzičari i pjevači u BiHAvatar
sampionce
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 499
Učlanjen: 04 Feb 2012, 22:41

Re: Ishak Dedić

Post od sampionce » 13 Maj 2022, 14:18

Одличан! Од-ли-чан! :svirac:

Ретко је данас срести хармоникаша (обе клавијатуре) код кога јасно, ЈАСНО, може да се чује који украс свира и на ком месту.
Ту се доста чује Радојкиног и Павковићевог музичког утицаја, с правом, и тако треба и да остане.

Исхак је данас редак хармоникаш кога бих са задовољством препоручио онима који желе да чују праву, чисту, аутентичну хармонику.Avatar
sampionce
Šef orkestra
Šef orkestra
Postovi: 499
Učlanjen: 04 Feb 2012, 22:41

Re: Ishak Dedić

Post od sampionce » 13 Maj 2022, 14:20

Заборавих да поставим линк у претходном посту...

https://www.youtube.com/watch?v=40UZs-Q0fp0Odgovori