Ajmo to ovako usporedti ..sta bi rekao da za da li strucnjak za popravak harmonike koji zna napraviti najtezi popravak, a ne zna napraviti nesto vrlo jednostavno..slusao sam puno harmonikasa koji ne mogu odsvirati na planinci sunce sija a može odsvirati virtuzone dijelo necega..svirao sam s ciganom koji ubija u improvizacijama a ne zna sta je D dur !!to su neupotrebljivi muzicari..po meni muzicari mora znati svirati gotovo sve zanrove muzike..a to se postize temeljitim ucenjem koje krecu iz osnova ..note ritam akordi sluh i godine vjezbanja ..naravno da je to vrlo tesko postici..Sto se tice ace cergara svira ciganiju izvrsno a ne može odsvirati pjesmu od 3 dura da zvuci orginal..Koca je napisao: ↑27 Feb 2022, 22:28Aca je izdao studijski album. E sad ono sto mi se odmah dopalo je sto je Meraklijsko kolo u zadnjem delu izmenio zavrsetak jer mi se u startu nije svideo sto bi se reklo ostao skarabudzen ili nedorecen, cak sam i ja poceo da komponujem na drugaciji nacin da izbegnem monotoniju. Aca ga je majstorski doradio.
https://www.youtube.com/watch?v=4rrHOSwMd7c
Aca Nikolic Cergar
Pravila foruma
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
Ukoliko imate biografiju nekog harmonikaša koji se još uvek ne nalazi u ovom delu foruma, slobodno postavite novu temu sa tekstom biografije. Cilj je da ovde sakupimo biografije svih naših i svetskih harmonikaša.
-
- 120 basova
- Učlanjen: 15 Nov 2018, 08:12
Re: Aca Nikolic Cergar
- Administrator
- ADMINISTRATOR
- Učlanjen: 01 Jan 1970, 01:00
- Kontakt:
-
- Šef orkestra
- Učlanjen: 27 Maj 2011, 21:25
Sviranje harmonike danas je otislo predaleko u tehnickom smislu i ima lom harmonikasa koji sviraju brutalno. Moc improvizacije je nesto drugo, pakovanje, harmonija, i za to neko ima vise a neko manje smisla, kao i za komponovanje. Dragan Aleksandric nije virtuoz Ali je stvorio 80% estrade. Ono sto je Kemis napravio pre 40 godina sa Savom Radusinovicem, Zoricom itd je misaona imenica i danas i stavljati ga u istu recenicu sa 99% harmonikasa je u najmanju ruku uvreda. Bane Vasic.. voleo bi da stane neko pored njega da pokusa da ga prati kad se rassvira
Ljudi zaboravljaju jednog Jovicu Djordjevica, Bojana Jovanovica, Lelo Niku itd.. olako se pominju imena koja ne moze 99% da dostigne za 7 zivota. Tako da manje rasprave, vise vezbanja. 

"Ono sto je Kemis napravio pre 40 godina sa Savom Radusinovicem, Zoricom itd je misaona imenica i danas" - Tako je, slazem se sa ovim, Kemis je vrhunski majstor za studijske kompozicije koji takodje pravi varijacuje i improvizacije kako u forspilu a isto tako i dok prati pevaca. U sustini njih dvojica imaju razlicit pristup muzici.
Од првог "С" па до смајлија, потписујем са све зарезима!
Dallape 1960 je napisao: ↑06 Mar 2022, 21:22Sviranje harmonike danas je otislo predaleko u tehnickom smislu i ima lom harmonikasa koji sviraju brutalno. Moc improvizacije je nesto drugo, pakovanje, harmonija, i za to neko ima vise a neko manje smisla, kao i za komponovanje. Dragan Aleksandric nije virtuoz Ali je stvorio 80% estrade. Ono sto je Kemis napravio pre 40 godina sa Savom Radusinovicem, Zoricom itd je misaona imenica i danas i stavljati ga u istu recenicu sa 99% harmonikasa je u najmanju ruku uvreda. Bane Vasic.. voleo bi da stane neko pored njega da pokusa da ga prati kad se rassviraLjudi zaboravljaju jednog Jovicu Djordjevica, Bojana Jovanovica, Lelo Niku itd.. olako se pominju imena koja ne moze 99% da dostigne za 7 zivota. Tako da manje rasprave, vise vezbanja.
![]()
Slazem se, ali bih se sa posebnom paznjom osvrnuo na album Save Radusinovica iz 1984.g. kada ste ga predhodno vec pomenuli koji je po mom ukusu jedan od najvrednijih a radi se o pesmama: Kome li se sreca smeje, Zbog cega pijes neznani druze, Mnogo sam te zavoleo, Ako zelis da me vidis itd...