Zivadine, harmonika je kabinska (Guerrini President Oro)... prvi put cujem da se ovo radi, ne razumem kakve veze imaju faseni sa dihtovanje klapni na patosu sa spoljasnje strane. Nije mi nikada problem da otvorim harmoniku i izvadim fasene ali ovako nesto prvi put u zivotu cujem da se radi.
Ajd da se ponovim posto nisi bas sve razumeo: zamenio sam sve klapne/ventile/pads, zovi ih kako hoces, svih 82 (pod dve na svakoj tipki, jedna van jedna u kabini). Za stelovanje dihtovanja, znaci vracanje nazad dirki, podesavanje zazora u kabini za svaku dirku, poravnanje visine dirki posle toga (da napomenem da ne racunam vreme skidanja starih pads sa drveta, brusenje i lepljenje novih filceva sa kozicama, vracanje nazad na aliminijumske rods i voskiranje, sto oduzme malo vise vremena) mi je trebalo ukupno nekih 4-5 sati rada kumulativno (znaci svih 41 dirki).
Ako te interesuje kako sam stelovao dihtovanje, to je posebna prica, uglavnom covek koji to radi profesionalno mi je reako da mu je za prvo harmoniku sa kabinom trebalo bar 20 sati, ja sam to, koristeci svoju metodu, koju je taj majstor licno odobrio, uradio za mnogo krace vreme.
Kao sto rekoh, nema potrebe za prodajom harmonike, savrseno stimuje, nije puno ni svirana, celuloid se sjaji ko da je iz fabrike izasla, jedina mana joj su joj bile lepljive tipke tu i tamo, sad je to sredjeno.
Pozz