Zatezanje dirki
Re: Zatezanje dirki
Najjbolji majstor je diwall aleksinac , i za dugmetare i klavirne.. samo je skup..
Ja živim u Podgorici. Ovog ljeta sam planirao da idem kod prijatelja u Zrenjanin, pa je moguće da dođem do Bele Crkve, naravno sa harmonikom za sređivanje. Imam Guerrini četvorku. Svakako imam br.tel. pa se čujemo, kad se odlučim da odem tamo.
Veoma jaka harmonika, svirao sam je nekih 8 godina, za svirku na suvo je nenadmasna. Taj harmonium registar je fantastican i trebao je ostati i kod dvojke i trojke ali su ga zamenili onim mekim a ostavili mutavi bandon, bez ikakvog smisla.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Učlanjen: 31 Maj 2012, 20:31
Slažem se, po meni bi bilo najbolje da ostavljena oba harmoniuma, tj. i sa malom kab, i sa sopranom, jer taj sa malom kabinom dosta bolje izlazi na razglasu, a sax (bandonion otvoreni) je vrh, a onaj mutavi totalno neupotrebljiv i na suvo, i na razglas. Zato je Dallape ipak Tata. super-maestro je izveden sa 15 registara, pa ko šta voli, a Organtonka, za suvaka, nema jače i zahvalnije harmonike.
Ма, ништа лакше да се одраде и једна и друга комбинација, све по жељи. Може и постојећи да се измени а може и да се узме комплетан нови механизам па да се нареже по вољи. Није то ни прескупо (до 100 евра).