Pozdrav svima! Imam problem sa harmonikom, kada razvlacim harmoniku cuje se bas, kao da je neki zaglavljen (pritisnut). Nijedan bas nije zaglavljen a da se vidi. Jel moze neko da mi kaze da li je to neki veliki kvar? Sta mogu ja da uradim ili moram nositi majstoru. Inace sam pocetnik pa se ne razumem bas. Hvala unapred svima
Odakle si ? Mozda bi mogao sam da resis ali posalji slike meni na viber 062/8882-512 i to skini bas dasku, kajs i slikaj bas stranu suprotnu od dugmadi (koja dolazi na grudi) da se taj ceo uspravni red vidi koji je iza svih tih zica i nesto je spusten nize od nivoa zica pa ako me razumes resices .
Koca napisao: ↑09 Jan 2024, 23:02
Odakle si ? Mozda bi mogao sam da resis ali posalji slike meni na viber 062/8882-512 i to skini bas dasku, kajs i slikaj bas stranu suprotnu od dugmadi (koja dolazi na grudi) da se taj ceo uspravni red vidi koji je iza svih tih zica i nesto je spusten nize od nivoa zica pa ako me razumes resices .
Докторе!!
Jos nisam doktorirao ali sam za sada "medicinski tehnicar" . Moja zena jeste medicinska sestra ali joj ja godinama dajem injekcije i juce sam joj dao. Bilo je to pre 5-6 godina kad mi je rekla kako bi bilo lepo da neko sad dodje i da joj da injekciju jer je mrzi da se oblaci i ja se ponudio. Do duse nije se odusevila za ponudu jer nemam veze sa medicinom ali sam siguran u svoje ruke da sam se prihvatio i posle dobio kompliment da nista nije osetila. Posle tako druga, treca, i dao sam sigurno 10-15 ukupno. Dugmetarac tebi sam poslao sliku pre 10 godina kada sam obukao zenin medicinski mantil i sa spricom u rukama dajem injekciju Scandalli, samo nije bio penicilin vec sredstvo za razlepljivanje. Spric sa iglom cesto koristim za harmonike kada nesto odlepljuijem. Isto bih prihvatio da nekome plombiram zub ali onaj deo oko brusenja. To sam za sada samo sebi korigovao zazor izmedju 2 zuba jer ga nije bilo, a mrzelo me da opet idem kod moje zubarke i reklamiram. Tehniciki su ova 2 zanata srodna sto se motorike tice, narocito hirurgija i secenje polomljenih delova meha oko snale gde treba sloj po sloj odlepiti, umetnuti novo parce kartona, vrtaiti kozicu, platno, alku i meh traku. Sve podseca na reklamu za Isteki " Izgleda sasavo ali mene ledja vise ne bole".
Kako se ono kaže "Nisam ginekolog, ali mogu pogledati" Pa ako nema vizuelnih promena da se neki bas zaglavio, da je malo niži (upao) i slično, moguće je od banalnog slučaja da je nešto zapalo između klapne i patosa i ne dozvoljava da klapna sasvim nalegne, ili opet klapna se razlepi pa se pomeri iz ležišta, to su neke onako na neviđeno predpostavke. Samo nemoj previše šarafati po roštilju basa, jer to i nama koji smo ih rasklopili i sklopili na desetine ako ne i 2-3 više, uvek zna zadati poneku ne predviđenu glavobolju.
dugmetarac78 napisao: ↑10 Jan 2024, 08:38
Kako se ono kaže "Nisam ginekolog, ali mogu pogledati" Pa ako nema vizuelnih promena da se neki bas zaglavio, da je malo niži (upao) i slično, moguće je od banalnog slučaja da je nešto zapalo između klapne i patosa i ne dozvoljava da klapna sasvim nalegne, ili opet klapna se razlepi pa se pomeri iz ležišta, to su neke onako na neviđeno predpostavke. Samo nemoj previše šarafati po roštilju basa, jer to i nama koji smo ih rasklopili i sklopili na desetine ako ne i 2-3 više, uvek zna zadati poneku ne predviđenu glavobolju.
Nema zaglavljenih basa, samo dva basa su malo niza od ostalih, koliko mogu da vidim.