Prvi ozbiljniji instrument (dugmetara)

Ukoliko vam treba pomoć pri kupovini ili prodaji harmonike ovo je pravo mesto da postavite pitanje. Procene vrednosti, stanja, karakteristika, godišta i originalnosti instrumenta.
drago.ns
Nema harmoniku
Pridružio se: 06 Nov 2023, 11:59

Prvi ozbiljniji instrument (dugmetara)

Post od drago.ns »

Pozdrav svima,

U potrazi sam sa originalnom harmonikom dugmetarom, 2+2, za narodnu muziku, u sklopu budzeta do 4000e. Vidim da se svasta prodaje sad na internetu, ali cene kao da su otisle u nebo. U tom cenovnom rangu su uglavnom ili 3+1 ili su neke pravljene, prepravljane, sklepane. Gledam da harmoniku kupim od nekog preporucenog majstora/preprodavca, kako bih izbegao situaciju da budem prevaren, posto se ne razumem najbolje.

Inace sam pocetnik, svirao sam na nekoj "skali" 96b skoro godinu dana, i vidim da me zanima i da mi lepo ide, pa zelim sebe da pocastim malo ozbiljnijim instrumentom. Ne planiram da se bavim profesionalno sviranjem, bar ne za sada, cisto iz ljubavi, za svoju dusu.

Kao i svaki kupac, zelim da dobijem ono najbolje sto mogu da izvucem u tom rangu, ali ne znam da li je realno da tako nesto moze da se nadje trenutno. Nisu mi problem ni one teze, veci formati, jer sviram uglavnom kod kuce, sedeci, pa gledam dal i sa time mogu malo spustiti cenu, da se uklopim u budzet.

Da li imam nerealna ocekivanja, za kupovinu ovog instrumenta, u sklopu budzeta kojim raspolazem?
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Prvi ozbiljniji instrument (dugmetara)

Post od Koca »

Ne znam konkretno za preporuku ali ako pogledas oglas Kupujem prodajem videces Dallape 2+2 u Nisu prva po redu danas 2500e. Za te pare Dallape je dobar izbor. Ako nisi daleko probaj.
drago.ns
Nema harmoniku

Post od drago.ns »

Na zalost jesam daleko, iz Novog Sada sam, sto stvara jos veci problem, jer je jako mali izbor instrumenata u okolini Novog Sada. Zato mi je vazno da je instrument on proverenog prodavca. Svaki odlazak na probu je dodatni trosak, koji nije bas zanemarljiv :(

Sto se tice samog oglasa, cena je izuzetno primaljiva.. jer nema ni priblizno slicnih oglasa tome. Svakako cu ispitati i kontaktirati. Hvala.
Korisnikov avatar
dugmetarac78
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31

Post od dugmetarac78 »

drago.ns napisao: 06 Nov 2023, 14:34 Na zalost jesam daleko, iz Novog Sada sam, sto stvara jos veci problem, jer je jako mali izbor instrumenata u okolini Novog Sada. Zato mi je vazno da je instrument on proverenog prodavca. Svaki odlazak na probu je dodatni trosak, koji nije bas zanemarljiv :(

Sto se tice samog oglasa, cena je izuzetno primaljiva.. jer nema ni priblizno slicnih oglasa tome. Svakako cu ispitati i kontaktirati. Hvala.
Prijatelju nadam se da mi nećeš zameriti ali ovaj oglas je veoma zanimljiv. Naravno da ne želim da se mešam u tvoje privatne stvari, niti da "ulazim" utvoj novčanik, ali gledaj čistu računicu. Čuješ se sa čovekom, pošalje ti još slika i eventualno neki snima, i ako garantira da je to to što se oglašava, ona ide za 2400 garant, + 100 za put, i eto neka još moraš 300-400 i uložiti u nju ( to sam onako dodao za svaki slučaj. računica je da imaš Grom harmoniku kojoj ove nove sa navikanim imenima ne mogu ni priči ni s preda ni straga za manje od 3000evra. Pozdrav
Korisnikov avatar
Džoga
120 basova
120 basova
Pridružio se: 14 Jun 2018, 10:29

Post od Džoga »

drago.ns napisao: 06 Nov 2023, 12:17 Pozdrav svima,

U potrazi sam sa originalnom harmonikom dugmetarom, 2+2, za narodnu muziku, u sklopu budzeta do 4000e. Vidim da se svasta prodaje sad na internetu, ali cene kao da su otisle u nebo. U tom cenovnom rangu su uglavnom ili 3+1 ili su neke pravljene, prepravljane, sklepane. Gledam da harmoniku kupim od nekog preporucenog majstora/preprodavca, kako bih izbegao situaciju da budem prevaren, posto se ne razumem najbolje.

Inace sam pocetnik, svirao sam na nekoj "skali" 96b skoro godinu dana, i vidim da me zanima i da mi lepo ide, pa zelim sebe da pocastim malo ozbiljnijim instrumentom. Ne planiram da se bavim profesionalno sviranjem, bar ne za sada, cisto iz ljubavi, za svoju dusu.

Kao i svaki kupac, zelim da dobijem ono najbolje sto mogu da izvucem u tom rangu, ali ne znam da li je realno da tako nesto moze da se nadje trenutno. Nisu mi problem ni one teze, veci formati, jer sviram uglavnom kod kuce, sedeci, pa gledam dal i sa time mogu malo spustiti cenu, da se uklopim u budzet.

Da li imam nerealna ocekivanja, za kupovinu ovog instrumenta, u sklopu budzeta kojim raspolazem?
Korisnikov avatar
Džoga
120 basova
120 basova
Pridružio se: 14 Jun 2018, 10:29

Post od Džoga »

Bio je jedan Supermaestro od prvog vlasnika letos u novom sadu kada sam bio u potrazi za harmonikom ima ga na kp idalje mislim, mozda je jaca cena. Ono sto bi ja preporucio bez greske ukoliko zelis dobar 2+2 da se pomucis i potrazis Profesional 4 Guerrini, malo ce ti trebati vremena posto ga preprodavci podizu u nebesa ali nacices ga u tom rangu.

Do 4000e ima raznih harmonika, posto ti nije problem velicina a zelis dobar 2+2 tu dolazimo na resenja poput Supermaestro, Maxima B (imala je za 2800e negde juzno video sam na fb), Profesional 4 i 1(ukoliko je doradjen na 2+2). Nisu ti nerealna ocekivanja da je neko dobro vreme i da su ljudi pametni te harmonike od 20000e ne bi bile vise od 7-8000e.

Pored dallape i guerrinija, mozda budes naletao na brendove poput Menghinija, Borsinija.... Za takve instrumente posaljes par slicica ovde da se svi dogovore koji je model koji su tonovi pa da vidimo dal odobravamo ili ne :lol: :lol:

Sto se tice dallape 2+2 rucni rad iz nisa ako je Koca mislio na prodavca Aleksandra Mitrovića iz svog iskustva zaobilazim tog coveka ali poznajem ljude koji su imali i pozitivno iskustvo sa istim u manjim transakcijama poput harmonika 80 basova 48 itd....

Imao sam priliku da je probam pre nego sto je bila u njegovim
rukama i instrument je bio tada bar dosta utegnut. Inace je nju servisirao Dragi svojevremeno. Sad ne znam u kakvom je stanju tako da ne mogu nista da kazem, nadam se da mislimo na istu stavicu link pa potvrdite.

https://www.kupujemprodajem.com/muzika- ... tent=oglas
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra

Post od Koca »

Pa mislimo na isti oglas, ja znam da je on trgovac ali harmonika jes nije originak Supermaestro ali su unutra original faseni i poklopac kabine sto daje zakljucak da je neka prerada originala, ali necu puno Dugmetarcu da uzimam tekst iz usta jer je on Tata-mata za sve Dallape a narocito pasuljare pa nek on oplete po koju karakteristiku. Ako je utegnuta ostaje samo da se srede tonovi posto ne vrujem da je stimovao. Cena je niska zbog sireg korpusa sto za kucno sviranje nije problem, automat je spoljni sto je isto OK.
drago.ns
Nema harmoniku

Post od drago.ns »

Hvala vam puno svima, svaki konstruktivni predlog/savet je dobro dosao. Ja svakako ne zurim, gledam vec mesec dana (mozda malo jace), pa posto nista primamljivo nije bilo, zanimalo me da li sam ja skroz nerealan sa ocekivanjima.

Pratim KP non stop, i pokusavam da pronadjem preko nekih poznanika nekog "posrednika" u kupovini, ako nadjem na sta zanimljivo, pisacu ovde, ako neko od vas naleti na nesto interesantno, svakako bacite link ;)

Budzet od 4000e nije fiksan, moze to i malo gore, ali ne bih sad bas nesto ni preterivao, nije mi zurba. Recimo i ovako nesto moze doci u obzir: https://www.kupujemprodajem.com/muzika- ... /158239436 ali poucen raznim iskustvima, uglavnom ljudi ne napisu sve na KP, pa put bude uzaludan.
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra

Post od Koca »

To je original hamonika, otac i sin servisiraju harmonike tako verujem da je dobra. A ni to ti nije nista blize od Nisa, :D Tonovi pogledaj kako su radjeni pedantno bez kopanja po njima prilikom stimovanja, polirana je kao sto se vidi.
drago.ns
Nema harmoniku

Post od drago.ns »

Hahah znam da nije, ali nije mi problem da odem jednom i da kupim instrument. Problem je da odem kod nekog za koga nemam preporuku pa me doceka ko zna sta, pa onda da idem 5x puta uzalud. Da znam da valja i da cu da je kupim sigurno, da nije u pitanju neki "prevarant", iliti frankenstajn, isao bih i dalje od Nisa, al ovako da idem samo da pogledam i da ne kupim, e to je vec skupa rabota.
Odgovori