Sta i kako provjeriti pri kupovini polovne hranonike
Sta i kako provjeriti pri kupovini polovne hranonike
Veliki pozdrav svima
Ja sam amater trenutno u potrazi za Hohner altantik de luxe 120 basova (dakle negdje cjena izmedju 800 do 100 eura) ako neko nadje vremena za par savjeta :
1. Na sta obratiti paznju pri kupovini polovne harmonike kako je provjeriti naravno pored picola i dihotvanje ?
2. Vas savjet za jos neku harmoniku u ovome rangu koja je pogodna za sevdah
Unaprijed velika hvala i mislim da bi neko od vas iskusnih harmonikasa nasao vremena da snimi neki kratki video i stavi na you tube bilo bi od velike pomoci mnogim ljudima.
Unaprijed velika hvala i veliki pozdrav
Ja sam amater trenutno u potrazi za Hohner altantik de luxe 120 basova (dakle negdje cjena izmedju 800 do 100 eura) ako neko nadje vremena za par savjeta :
1. Na sta obratiti paznju pri kupovini polovne harmonike kako je provjeriti naravno pored picola i dihotvanje ?
2. Vas savjet za jos neku harmoniku u ovome rangu koja je pogodna za sevdah
Unaprijed velika hvala i mislim da bi neko od vas iskusnih harmonikasa nasao vremena da snimi neki kratki video i stavi na you tube bilo bi od velike pomoci mnogim ljudima.
Unaprijed velika hvala i veliki pozdrav
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Re: Sta i kako provjeriti pri kupovini polovne hranonike
Prijatelju bez zamerke, ali Hohner i sevdah u jednoj rečenici, ne ide. Kliko para toliko muzike. Traži neku kabinsku harmoniku, ima dosta dobruih ručnih rdova, koji su sigurno bolji za našu balkansku muziku od tih nje,ačkih harmonika bez kabine. Malo nabaci još koji evro, i naći ćeš nešto sigurno. Ili ako baš hoćeš Hohner, onda Ok. Ali ne ide što se kaže i jare i pare.
Sent from my Pisaća mašina
Dugmetarac78 hvala velika
na brzom odgovoru nije moj izbor Hohner sto ga volim nego zbog cjene drugi je savjetuju zbog odnosa cjene i kvaliteta zvuka.
Zbog toga bih rado savjet koja bi jos bolja opcija bila ako je malo skuplje pa sachekati skupiti para pa uzeti i koje bi bile harmonike u tom rangu i za taj zzanr muzike
Unaprijed velika hvala i hvala na odvojojenom vremenu za odgoovore
na brzom odgovoru nije moj izbor Hohner sto ga volim nego zbog cjene drugi je savjetuju zbog odnosa cjene i kvaliteta zvuka.
Zbog toga bih rado savjet koja bi jos bolja opcija bila ako je malo skuplje pa sachekati skupiti para pa uzeti i koje bi bile harmonike u tom rangu i za taj zzanr muzike
Unaprijed velika hvala i hvala na odvojojenom vremenu za odgoovore
- dugmetarac78
- Šef orkestra
Ako si u HR. Pogledaj na njuškalu, imaš npr, Hoher imperator 4 to su ti 2+2 (znači dupla kabina) našao sam oko 1300-1500 evra.
Velika hvala Dugmetarac78
Imperator za svoje novce kidadugmetarac78 napisao: ↑22 Dec 2024, 15:50 Ako si u HR. Pogledaj na njuškalu, imaš npr, Hoher imperator 4 to su ti 2+2 (znači dupla kabina) našao sam oko 1300-1500 evra.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
Pazi druže, ni ja ga ne volim, radio sam dosta primeraka, i četvorki i petica, to je komplet korpus od neke legure, ali tonove ima dobre, i za te pare je ipak kabinska harmonika. Znači 2+2 za 1300 evra. Šta možeš naći kad i sam znaš da je solidna Guerrinka ili Dallapa minimalka 5000-pa do nekih 8-9000, ima i preko a to je već preterivanje na kvadrat.Džoga napisao: ↑23 Dec 2024, 23:28Imperator za svoje novce kidadugmetarac78 napisao: ↑22 Dec 2024, 15:50 Ako si u HR. Pogledaj na njuškalu, imaš npr, Hoher imperator 4 to su ti 2+2 (znači dupla kabina) našao sam oko 1300-1500 evra.
Cak za 1300 1400 vise ne mozes naci ni Cantusa dobrog a meni je doduse svaki imperator bolji od cantusa, jedino u malo vecem rangu ako uspe da nakrpi jos 1000 pa da uzme supitu a i to je pod upitnikom sve...
- dugmetarac78
- Šef orkestra
https://www.njuskalo.hr/harmonike/hohne ... s-45602583
Evo druže ova je u Srbiji, a čovek je spreman i da je preveze u HR po potrebi. Ne lupam napamet jbt.
Ovo je ekstra prilika za Mikija sto je poceo temu...dugmetarac78 napisao: ↑24 Dec 2024, 14:38https://www.njuskalo.hr/harmonike/hohne ... s-45602583
Evo druže ova je u Srbiji, a čovek je spreman i da je preveze u HR po potrebi. Ne lupam napamet jbt.